Home » Recensies: Boeken » Recensie: Crown of Midnight

Recensie: Crown of Midnight

17167166Auteur: Sarah J. Maas
Titel: Crown of Midnight
Serie: Throne of Glass #2
Genre: YA Fantasy
Taal: Engels
Jaar: 2013
ISBN: 9781619630628
Aantal pagina’s: 418
Gelezen: Juli 2018
♥♥♥

Omslagtekst:
From the throne of glass rules a king with a fist of iron and a soul as black as pitch. Assassin Celaena Sardothien won a brutal contest to become his Champion. Yet Celaena is far from loyal to the crown. She hides her secret vigilantly; she knows that the man she serves is bent on evil.

Keeping up the deadly charade becomes increasingly difficult when Celaena realizes she is not the only one seeking justice. As she tries to untangle the mysteries buried deep within the glass castle, her closest relationships suffer. It seems no one is above questioning her allegiances—not the Crown Prince Dorian; not Chaol, the Captain of the Guard; not even her best friend, Nehemia, a foreign princess with a rebel heart.

Then one terrible night, the secrets they have all been keeping lead to an unspeakable tragedy. As Celaena’s world shatters, she will be forced to give up the very thing most precious to her and decide once and for all where her true loyalties lie… and whom she is ultimately willing to fight for.

Recensie:
Lees hier ook mijn recensie van deel één. Stiekem ben ik al een heel stuk verder met deze serie. Ik heb namelijk net de vierde uit, en dit is de tweede. Maar ik vind deze serie tof (vanaf boek drie wordt hij beter dan de eerste twee delen) en ik wil de boeken wel echt recenseren.

Mijn grootste kritiekpunt van deel één was dat het verhaal wat braaf was en tussen de lijntjes bleef. Hoewel A court of thorns and roses, de latere serie van Maas, vol zat met onverwachte plotwendingen, had Throne of Glass dit niet. Dit komt wel weer goed in deel twee. Hoewel het niet bomvol staat met onverwachte dingen, zaten er toch wat gebeurtenissen in die ik niet zag aankomen.

In dit boek gebeurt gewoon echt heel veel. Het is gelukkig geen standaard tweede deel waarin niks gebeurt, juist het tegenovergestelde, waardoor ik het lastig vind om ergens de vinger op te leggen. In deel één had Caelena een duidelijk doel en dat was het plot. In dit boek leken haar doelen telkens te veranderen. Wat niet negatief is, want het wordt allemaal wel op een duidelijke manier gebracht waardoor je als lezer overal in mee gaat en het boek niet aan de kant kan leggen. Daar gebeurt er te veel voor.

Je leert de personages beter kennen en ook hun negatieve kanten komen naar voren, waardoor relaties ook kunnen veranderen. Dit vond ik erg mooi gedaan. En het is zeker fijn om te zien dat personages niet statisch zijn, maar dynamisch.

Ik vond dit boek drie sterren waard. Het was goed geschreven, maar niet zo bijzonder als de andere boeken die ik van Maas gelezen heb. Ik heb het derde deel echter vier sterren gegeven, vanaf dat deel wordt de serie beter.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s