Home » Showcases » Showcase Sunday

Showcase Sunday

DSC07017
Nog net op de valreep is het zondag! Ik heb weer een mooi stapeltje boeken om te laten zien. De meeste zijn geheel onverwacht, en daarom heel erg leuk!

WhatsApp Image 2019-04-07 at 20.20.48Twee boeken gekocht, twee boeken gekregen en eentje geleend van de bibliotheek. Het enige boek waarvan ik vorige week al wist dat het binnen zou komen was The Ultimate Eatlist van Lonely Planet. Ik bestelde het afgelopen op The Book Depository. Het is een boek met een top 500 van dingen die je gegeten moet hebben in de wereld en waar je ze kan vinden. Het leek me een leuke aanvulling op de boeken met een x aantal bestemmingen waar je geweest moest zijn.
Deze week hoorde ik over een congres van Stichting Lezen die volgende week gehouden wordt in Tivoli in Utrecht. Het thema is leesplezier bij kinderen. Het leek me heel erg leuk en interessant voor mijn werk om erheen te gaan, en gelukkig vond mijn manager dat ook. Dus heb ik me aangemeld en mezelf opgegeven voor een aantal deelsessies. In een van de twee kon je een auteur/dichter/illustrator kiezen naar wie je kon gaan luisteren. Ik koos voor Geertje Aalders, die onder andere het prachtige boek Arabische Sprookjes heeft geïllustreerd. Ik ben erg onder de indruk van haar werk en dus ook erg nieuwsgierig naar de lezing. Ik heb het boek snel aangeschaft omdat het me leuk leek om iets mee te nemen. In een andere deelsessie ga ik in gesprek over het boek De schelmenstreken van Reinaert de Vos, de bewerking van Koos Meijnderts met illustraties van verschillende Nederlandse illustratoren. Ik leende dit boek bij de bibliotheek zodat ik mezelf kan voorbereiden.

Dan had ik gisteren het laatste overleg voor de Harland Awards en daar kreeg ik plots nog twee boeken. Totaal niet verwacht! Ik kreeg Cake Dutchess Modelling Guide om taarten super mooi te leren decoreren en de graphic novel Bella van Joost Vandecasteele die ik nog niet kende, maar het ziet er wel heel mooi uit. Dus ik ben erg nieuwsgierig.

Hebben jullie deze week nog leuke nieuwe boeken aan jullie collecties kunnen toevoegen?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s