Home » Recensies: Boeken » Recensie: Fire Spell

Recensie: Fire Spell

13616039Auteur: Laura Amy Schlitz
Titel: Fire Spell
Genre: Jeugd, YA, Historische fictie
Taal: Engels
Jaar: 2012
ISBN: 9781408826218
Aantal pagina’s: 
392
Gelezen: Juli 2018
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Clara disappears on her birthday. Exceptionally wealthy and exceptionally lonely, she requested that a puppeteer and his two orphan helpers stage a spellbinding show for her in the vast empty house. But then the curtains close and darkness falls. . . .

The puppeteer, Grisini, kidnaps Clara and uses his sinister powers to imprison her body and mind in the form of a marionette. His two young assistants realise what has happened, and all three children find themselves caught up in a terrible struggle for supernatural eminence between Grisini and a dying witch of extraordinary power.

Recensie:
Ik kwam dit boek tegen bij het Boekenfestijn en ja ik heb het gekocht vanwege de cover. Hij is ook wel heel pretty. Maar toen ik het boek ging lezen, bleek dat het verhaal zelf ook een pareltje was. Echt een aanrader! Tijd voor een recensie.

Ik vond dit verhaal super origineel, fantasierijk en spannend. De wereld vanuit Clara die in een pop is veranderd is erg goed uitgewerkt en ik heb nog niet eerder zoiets gelezen. Het verhaal is sinister en razend spannend, je kan het ook echt niet wegleggen, maar je moet doorlezen tot je het uit hebt.

De personages zijn goed uitgewerkt en geloofwaardig. Hun drijfveren en angsten zijn logisch en je kunt je gemakkelijk inleven in het verhaal.

Het plot had een aantal wendingen die ik van te voren niet zag aankomen en dat maakte het verhaal voor mij nog spannender, omdat ik telkens niet wist wat ik kon verwachten.

Ik vond dit boek echt heel goed en ik zou het iedereen aanraden.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s