Home » Recensies: Boeken » Recensie: Pindakaas en sushi

Recensie: Pindakaas en sushi

34459738Auteur: Roderick Leeuwenhart
Titel: Pindakaas en sushi
Genre: YA, contemporary
Taal: Nederlands
Jaar: 2017
ISBN: 9789082220506
Aantal pagina’s:
172
Gelezen: juni 2018
♥♥♥

Omslagtekst:
Marle ziet het helemáál niet zitten om een weekend lang omringd te worden door otaku – fans van Japan. Ze is door haar vriendinnen meegesleurd naar een animeconventie en stiekem op zoek naar een schokkend schrijfonderwerp. Dan ontmoet ze een mysterieuze ridder die haar de wonderen van het festival toont – maar ze raakt hem op slag weer kwijt!

Marle duikt dieper en dieper in de zee van chaos en cosplayers. Zal ze de ridder terugvinden voordat het weekend om is? Een lang geleden weggestopte kant van haar komt naar boven.

Recensie:
Ik ken Roderick via de Harland Awards (hij won ze in 2017 en zowel afgelopen als dit jaar is hij jurylid) en vorig jaar verkocht hij zijn boeken op de Dag van het Fantastische Boek. En als mensen die ik ken boeken schrijven, moet ik ze natuurlijk kopen en lezen. Maar behalve dat, leek dit boek me ook gewoon heel tof met zijn originele setting, namelijk een Anime Conventie.

En dat was ook wat ik het leukst vond aan dit boek. De setting was origineel en vormde ook het belangrijkste onderwerp van het verhaal; deze wereld laten zien aan iemand die ervan uit gaat dat ze er helemaal niet thuishoort. Wat dat betreft vond ik Merle in het begin nogal irritant. Ze was behoorlijk bevooroordeeld, maar gelukkig veranderd dat. Ik denk dat Merle’s houding wel een eerlijk beeld geeft. Ga maar eens met je cosplay outfit in de trein zitten, dan kijkt iedereen je aan alsof je naar een verkleedfeestje gaat.

De schrijfstijl van het verhaal vond ik erg goed. Het boek leest fijn en vlot en je gaat er snel doorheen. Als lezer zit je snel in het verhaal, mede omdat Merle een erg toegankelijk personage is.

Ik heb hier erg van genoten. Ik ben zelf nog nooit naar een anime conventie geweest, maar ik ga wel ieder jaar naar Elfia en Castlefest, en heb een keer een bijbaantje gehad in de jaarbeurs waar ik broodje Unox mocht verkopen aan de bezoekers van comiccon, dus de wereld ken ik wel, al is het net wat andere fandom. Anyhow, het is heel leuk om je op deze manier te wanen in deze beurs.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s