Home » Recensies: Boeken » Recensie: Siege and Storm

Recensie: Siege and Storm

35529904Auteur: Leigh Bardugo
Titel: Siege & Storm
Serie: Grishaverse, Shadow & Bone trilogy #2
Genre: YA Fantasy
Taal: Engels
Jaar: 2013
ISBN: 9781250044433
Aantal pagina’s: 496
Gelezen: Februari 2019
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Hunted across the True Sea, haunted by the lives she took on the Fold, Alina must try to make a life with Mal in an unfamiliar land. She finds starting new is not easy while keeping her identity as the Sun Summoner a secret. She can’t outrun her past or her destiny for long.

The Darkling has emerged from the Shadow Fold with a terrifying new power and a dangerous plan that will test the very boundaries of the natural world. With the help of a notorious privateer, Alina returns to the country she abandoned, determined to fight the forces gathering against Ravka. But as her power grows, Alina slips deeper into the Darkling’s game of forbidden magic, and farther away from Mal. Somehow, she will have to choose between her country, her power, and the love she always thought would guide her–or risk losing everything to the oncoming storm.

Recensie
Vlug, vlug de recensie van deel twee schrijven voordat ik te ver ben in deel drie. Ik probeer tegenwoordig de recensies van boeken die ik heb gelezen vrij snel te plaatsen nadat ik de boeken uit heb. Nu ik al een tijdje in een soort reading slump zit, is dat wel te doen. Maar er zijn nog wel wat recensies van boeken die ik eerder gelezen heb, en nog niet heb geschreven. Ik begon deze week in Ruin & Rising maar realiseerde me dat het tweede deel nog niet gerecenseerd was. Hoog tijd! Lees hier overigens ook de recensie van deel één.

Gelukkig ben ik pas nét begonnen met deel drie en kan ik dus nog een recensie schrijven over deel twee zonder te veel beïnvloed te worden door het derde en laatste deel.

Ik was zo blij met dit boek. Ik heb nooit al te hoge verwachtingen van tweede delen van trilogieën omdat het altijd van die tussenboeken zijn, waarin niet veel gebeurd behalve de opbouw naar deel drie. Dat was hier absoluut niet het geval en dat maakt me zo blij! Het boek is spannend en is op geen enkel moment saai. Je zit vanaf de eerste pagina weer direct in de wereld van de Grisha. Een wereld waar ik inmiddels een stuk bekender mee ben.

Alina blijft een tof personage. Ze is super badass en ze blijft ontwikkelingen doormaken die logische gevolgen lijken te zijn van de dingen die ze meemaakt. Ze is een erg sterk personage met wie ik me graag mag identificeren en ze komt echt tot leven vanuit het papier.

Daarnaast vind ik The Darkling erg goed neergezet. Hij is niet echt een typical bad guy, hij heeft zo zijn charmes en doet me denken aan Rhysand in deel één van Acotar. Een laatste personage dat ik nog wil noemen, is Sturmhound. Een personage dat keer op keer weet te verrassen en verder gewoon een heel tof, origineel karakter is.

Ik vond dit boek echt heel tof. Hij is spannend en er zitten best wel wat plotwendingen in die ik niet zag aankomen. Je hebt hem ook echt binnen een mum van tijd uit. Tijd voor deel drie!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s