Home » Recensies: Boeken » Recensie: The Book Jumper

Recensie: The Book Jumper

34567490Auteur: Mechtild Gläser
Titel: The book jumper
Genre: YA Fantasy
Taal: Engels
Jaar: 2015
ISBN: 9781250144232
Aantal pagina’s: 400
Gelezen: Maart 2019
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Amy Lennox doesn’t know quite what to expect when she and her mother pick up and leave Germany for Scotland, heading to her mother’s childhood home of Lennox House on the island of Stormsay.

Amy’s grandmother, Lady Mairead, insists that Amy must read while she resides at Lennox House–but not in the usual way. It turns out that Amy is a book jumper, able to leap into a story and interact with the world inside. As thrilling as Amy’s new power is, it also brings danger: someone is stealing from the books she visits, and that person may be after her life. Teaming up with fellow book jumper Will, Amy vows to get to the bottom of the thefts–at whatever cost.

Recensie
Het is zo leuk als je boeken tegenkomt in de boekhandel die je nog niet kent. Zo ook dit boek. Ik struinde langs de Young Adult kasten van Donner en toen mijn oog op dit boek viel, wist ik dat hij mee moest. De cover is prachtig en het gaat over iemand die in boeken springt en daar avonturen beleeft. Hoe leuk!

Ik vond het een heel origineel plot en het verhaal was goed opgezet. Als lezer leef je gelijk mee met Amy en zit je direct in het verhaal. Er zitten wat twists in het verhaal waarvan ik sommige doorhad, maar anderen ook niet. Ik vind het altijd wel leuk om verrast te worden en dat gebeurde hier dus ook. Dat was tof.

Samen met Amy spring je door verschillende boeken en dat is tof, omdat ik veel van de boeken kende en zo maak je weer op andere manieren kennis met personages die je al zo goed kent. Wel werden er van enkele boeken het einde genoemd (zoals Anna Karenina) en dat vond ik jammer. Ik hou niet van spoilers.

Dit is echt een heerlijk boek om mee op de bank te kruipen. Het verhaal is origineel en leuk en ook de personages zijn goed neergezet. Ik heb echt van dit boek genoten. Aanrader!

Advertentie

One thought on “Recensie: The Book Jumper

  1. Pingback: Maart | Down the rabbit hole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s