Home » Recensies: Boeken » Recensie: Molly en het kattencafé

Recensie: Molly en het kattencafé

44018348Auteur: Melissa Daley
Titel: Molly & het kattencafé
Genre: Fictie
Taal: Nederlands
Jaar: 2019
ISBN: 9789400511002
Aantal pagina’s: 204
Gelezen: Maart 2019
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Wanneer de jonge cypers Molly haar baasje verliest, wordt ze herplaatst in een huis met drie katten-hatende honden. Ze besluit het heft in eigen poot te nemen en een nieuw thuis te vinden. Maar als ze na een lange tocht door de hobbelige straten van Stourton loopt, lijkt een nieuw huis verder weg dan ooit…

Tot op een dag café-eigenaresse Debbie haar vindt. Net als Molly is ook Debbie zoekende. Pas gescheiden en met een dochter om voor te zorgen, doet ze alles wat ze kan om haar kwakkelende café draaiende te houden. Maar niet alleen financieel is het lastig, Debbie wordt ook tegengewerkt uit onverwachte hoek. Is de oplossing misschien dichterbij dan ze denkt? Zal het Debbie en Molly lukken om het tij te keren en het eerste kattencafé van de Cotswolds te openen?

Recensie:
Toen ik dit boek in de bibliotheek tegen kwam, wist ik gewoon dat ik het moest lezen. Alleen die cover al, zó schattig! Ik ben ook echt fan van kattencafés (wie niet?) en dit boek is ook nog eens geschreven vanuit het perspectief van een kat. Wat wil je nog meer?

Het verhaal komt langzaam op gang en in het begin is het wat feitelijk beschreven, waardoor het nog niet echt lekker leest. Naarmate het verhaal vordert, wordt dit steeds minder en kom je meer en meer in het verhaal. Als het eenmaal op gang is, leest het ook vrij vlot. Het is een simpel verhaal waar je snel doorheen gaat.

Het perspectief van Molly, de kat, is erg leuk en origineel. Ik kon me prima met haar inleven omdat ze best wat menselijke trekjes heeft. Ik vond het in ieder geval erg tof om eens in een ander perspectief de wereld te bekijken.

Het was een fijn feelgood verhaal. Molly is erg schattig en dat geldt ook voor het kattencafé waartoe ze de inspiratie is. Het kattencafé komt wel pas aan het einde van het verhaal naar voren, er gaat eerst nog veel aan vooraf en Molly beleeft zelfs een spannend avontuur als straatkat.

Voor kattenliefhebbers is dit boek echt een aanrader!

Advertentie

4 thoughts on “Recensie: Molly en het kattencafé

  1. Pingback: Maart | Down the rabbit hole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s