Home » Recensies: Boeken » Recensie: Geekerella

Recensie: Geekerella

30724132Auteur: Ashley Poston
Titel: Geekerella
Genre: YA, sprookjesadaptatie, contemporary
Taal: Engels
Jaar: 2017
ISBN: 9781594749476
Aantal pagina’s: 
230
Gelezen: mei 2018
♥♥♥

Omslagtekst:
Geek girl Elle Wittimer lives and breathes Starfield, the classic science-fiction series she grew up watching with her late father. So when she sees a cosplay contest for a new Starfield movie, she has to enter. The prize? An invitation to the ExcelsiCon Cosplay Ball and a meet-and-greet with the actor slated to play Federation Prince Carmindor in the reboot. With savings from her gig at the Magic Pumpkin food truck and her dad’s old costume, Elle’s determined to win – unless her stepsisters get there first.

Teen actor Darien Freeman used to live for cons – before he was famous. Now they’re nothing but autographs and awkward meet-and-greets. Playing Carmindor is all he has ever wanted, but Starfield fandom has written him off as just another dumb heartthrob. As ExcelsiCon draws near, Darien feels more and more like a fake – until he meets a girl who shows him otherwise. But when she disappears at midnight, will he ever be able to find her again?

Part-romance, part-love letter to nerd culture, and all totally adorbs, Geekerella is a fairy tale for anyone who believes in the magic of fandom.

Recensie:
Jullie weten inmiddels wel dat ik dol ben op sprookjesadaptaties, toch? Dit is overduidelijk een adaptatie van Assepoester, waarin Assepoester, die hierin Elle heet, in onze moderne wereld leeft, een mega geek is, super fan van de serie Starfield (wat eigenlijk gewoon Star Trek is) en werkt in een food truck.

Ik weet niet of het nog nodig is om te zeggen, maar ik vond het een superleuke, originele wending aan het sprookje.

Het verhaal was leuk en ook de plot vond ik super tof. Het verhaal is goed geschreven en leest vlot. Ik heb het boek vrij snel uitgelezen, omdat je als lezer gelijk in het verhaal kruipt en gemakkelijk mee kan leven met Elle.

Er zitten vrij veel referenties in naar Starfield, het fandom waar het boek over gaat, en veel daarvan lijkt op Star Trek. Zoveel was me nog duidelijk, maar ik ben zelf geen fan van Star Trek dus de meeste referenties snapte ik niet, maar dat maakte voor het verhaal niet zoveel uit.

De personages vond ik leuk en origineel. As I said, met Elle kan je gemakkelijk meeleven. Haar collega in de food truck, Sage, is super tof en badass. Dat was een erg toffe toevoeging aan het verhaal.

Dit boek is een erg leuke, originele, geeky versie van het sprookje en een fijn feelgood boek.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s