Home » Recensies: Boeken » Recensie: Geek Girl

Recensie: Geek Girl

13621089Auteur: Holly Smale
Titel: Geek Girl
Serie: Geek Girl #1
Genre: Contemporary jeugd
Taal: Engels
Jaar: 2013
ISBN: 9780007489442
Aantal pagina’s: 378
Gelezen: April 2018
♥♥

Omslagtekst:
Harriet Manners knows a lot of things.

She knows that a cat has 32 muscles in each ear, a “jiffy” lasts 1/100th of a second, and the average person laughs 15 times per day. What she isn’t quite so sure about is why nobody at school seems to like her very much. So when she’s spotted by a top model agent, Harriet grabs the chance to reinvent herself. Even if it means stealing her Best Friend’s dream, incurring the wrath of her arch enemy Alexa, and repeatedly humiliating herself in front of the impossibly handsome supermodel Nick. Even if it means lying to the people she loves.

As Harriet veers from one couture disaster to the next with the help of her overly enthusiastic father and her uber-geeky stalker, Toby, she begins to realise that the world of fashion doesn’t seem to like her any more than the real world did.

And as her old life starts to fall apart, the question is: will Harriet be able to transform herself before she ruins everything?

Recensie:
Ik was aan het zoeken naar een leuk nieuw verhaal op storytel, en ik kwam Geek Girl tegen. De serie kende ik al wel, maar ik was er nog nooit aan begonnen, dus het leek me wel leuk om deze te beluisteren in de auto.

Het is best een leuk verhaaltje. Het is vrij simpel en de personages zijn kleurrijk en grappig. Vooral Wilbur (als ik z’n naam goed herinner) was grappig en hoe de verteller op storytel zijn tekst vertolkte (‘Baby, baby, PANDA!’) was echt geweldig.

Het boek is stiekem niet echt YA, maar eerder jeugd, ik denk dat het eerder geschikt is voor de leeftijd 10 tot 12. Voor hen is het denk ik leuker dan voor young adult liefhebbers. Het verhaal had niet veel om handen en was niet heel geloofwaardig. Ik denk dat ik dit aan het einde van de basisschool echt geweldig zou hebben gevonden, voor nu was het meer een simpel verhaaltje voor in de auto op weg naar werk of huis.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s