Home » Recensies: Boeken » Recensie: This is kind of an epic love story

Recensie: This is kind of an epic love story

36203673Auteur: Kheryn Callender
Titel: This is kind of an epic love story
Genre: YA, contemporary
Taal: Engels
Jaar: 2018
ISBN: 9780062820242
Aantal pagina’s: 304
Gelezen: Februari 2019
♥♥

Omslagtekst:
Nathan Bird doesn’t believe in happy endings.

Although he’s the ultimate film buff and an aspiring screenwriter, Nate’s seen the demise of too many relationships to believe that happy endings exist in real life.

Playing it safe to avoid a broken heart has been his MO ever since his father died and left his mom to unravel—but this strategy is not without fault. His best-friend-turned-girlfriend-turned-best-friend-again, Florence, is set on making sure Nate finds someone else. And in a twist that is rom-com-worthy, someone does come along: Oliver James Hernández, his childhood best friend.

After a painful mix-up when they were little, Nate finally has the chance to tell Ollie the truth about his feelings. But can Nate find the courage to pursue his own happily ever after?

Recensie:
Ik vond dit verhaal niet echt epic. Het liefdesverhaal trouwens ook niet. Ik luisterde dit boek via Storytel en dat kan ik je heel erg afraden. Maar ook het boek in papiervorm zou ik overslaan.

Positief beginnen, zou ik zeggen. Wat ik goed vond aan dit verhaal, was dat iedereen biseksueel lijkt te zijn. Hoofdpersoon Nathan had een relatie met Florence, maar Florence heeft hem verlaten en heeft nu een vriendin. Nathan zelf valt ook op zijn vroegere beste vriend Oliver James. Ook andere personages hebben afwisselend relaties met personages van hetzelfde danwel het andere geslacht. Hier wordt verder nooit iets over gezegd. Niemand komt ‘uit de kast’, en niemand kijkt op als iemand die eerst een vriend had nu een vriendin heeft. Het is allemaal heel normaal. Zoals het hoort te zijn. Hier werd ik heel blij van.

Goed. Het zou dus een epic lovestory moeten zijn, maar op driekwart van het verhaal had ik nog steeds niet door met wie die relatie dan zou moeten zijn. Florence, of toch Oliver James?

Ik vond het verhaal niet heel sterk. Het was niet origineel en raakte me nergens echt. De personages zijn voorspelbaar, en komen niet tot leven. De auteur heeft geprobeerd een divers karakter te creëren met Oliver James (okay, trouwens, dit moet toch een referentie zijn Oliver en James Phelps, of niet dan?) die doof is. Dat werd trouwens ook nergens gezegd, en dat was nogal verwarrend. Op een gegeven moment ziet Nathan hem bij een vriendin van hem staan, en die vriendin geeft hem de hele tijd haar telefoon. Dat vond ik zó raar, tot Oliver James Nathan ziet en begint met gebarentaal. Oh. Hij is doof. Juist. Hadden ze even mogen zeggen.
In ieder geval, het is een interessante karaktereigenschap, maar het voegt niet echt veel toe aan het verhaal. Behalve langere gesprekken omdat er telkens moet staan dat Oliver iets niet begrijpt en iemand dan maar typt op zijn telefoon. Als ik een ebook versie had, zou ik gaan zoeken naar hoe vaak dit voorkomt, want dat was echt heel vaak, en dat maakt het redundant en vervelend.

Daarbij komt nog dat ik dit boek dus beluisterde als luisterboek. En de handgebaren worden ook beschreven. In het luisterboek was dit nogal snel, en daardoor niet duidelijk, omdat je probeert in te beelden hoe dat er dan uitziet. Maar daar heb je geen tijd voor. Daarnaast las de verteller de stukken tekst die op een telefoon werden getypt heel staccato voor en dat was ook best wel irritant. Alsof het een computer was die tekst voorlas. Na. Ieder. Woord. Kwam. Een. Lange. Pauze. En. Dat. Klinkt. Niet. Fijn.
Ten slotte heet het personage Nathan Bird. Florence noemt hem de hele tijd Bird, wat ik verstond als Bert. Het duurde even tot ik door had dat Nate/Nathan/Bert/Bird dezelfde persoon was. Dat zorgde wel voor wat verwarring…

Als laatst wil ik nog zeggen dat er wat fouten in de tekst zitten. Een voorbeeld is wanneer Florence en Nathan een gesprek hebben op school en dat er dan ineens staat dat Nathan zich achterover laat vallen op Florence’s bed. Huh?

Al met al, niet echt een goed boek, dus. Als je echt een epic lovestory wil lezen, zou ik eerder what if it’s us aanraden.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s