Home » Recensies: Theater en film » Filmrecensie: Instant Family

Filmrecensie: Instant Family

Mark Wahlberg, Rose Byrne, Gustavo Quiroz, Isabela Moner, and Julianna Gamiz in Instant Family (2018)Director: Sean Anders
Titel:
 Instant family
Genre: 
Drama, comedy
Duur:
1h 58 min
Release datum: 
31 januari 2019
Acteurs: 
Mark Wahlberg, Rose Byrne, Isabella Moner
Gezien:
15 februari 2019
♥♥♥♥

Samenvatting
Married couple Pete and Ellie Wagner, feeling a void in the marriage, visit a foster care center. Two social workers, Karen and Sharon, guide the hopeful parents on the steps to getting into becoming adoptive parents. The couples are brought to a fair where they have the chance to go up to kids that they are interested in adopting. Pete and Ellie walk by the teenagers, although Ellie shows hesitance over raising a teen, but one of the teens, Lizzie, informs Ellie that they all know no one wants to adopt the teens. Pete and Ellie talk to Karen and Sharon over potentially taking in Lizzie. The social workers inform the couple that Lizzie’s mother is a drug addict who is currently in jail, and she set their home on fire because she left the crack pipe lit. It also turns out that Lizzie has two younger siblings, Juan and Lita. Although this seems like more of a challenge for Pete and Ellie, they agree to meet the siblings. Pete and Ellie have Thanksgiving dinner with Ellie’s family, where they all make comments about never having confidence in the Wagners adopting kids. Ellie has enough and decides that they will go through with the foster care to prove that they can be good parents…

Recensie:
We hadden zin om naar de film te gaan en we hadden keuze uit Alita, battle angel, nog een keer Bohemian Rhapsody of deze. Een collega van me had deze film gezien in een sneak preview en zij vond hem wel leuk, dus besloten we naar deze film te gaan.

Ik vond het een goede film. De samenvatting geeft al veel info over waar het gaat, dus dat zal ik niet gaan herhalen. De film zat goed in elkaar en was duidelijk pro-adoptie. Net als Pete en Ellie heb je als kijker medelijden met alle duizenden kinderen die in jeugdzorg terecht komen, en je zou bijna zelf een kind gaan adopteren. Het is fijn dat de film de kijker hiermee aan het denken zet, maar het ligt er niet zo dik bovenop dat hij je probeert te overtuigen.

De acteurs spelen hun rollen overtuigend en laten je direct in het verhaal geloven. Knap dat de kinderen hun rollen ook zo goed konden spelen.

Wat ik ook erg goed vond, was dat de film clichés vermijdt. Op een gegeven moment hebben Pete en Ellie het er ’s avonds in bed over dat de adoptie hen toch zwaarder valt dan ze hadden gedacht, en vragen ze zich af of ze de kinderen niet weer terug kunnen geven. Nu zou het een super groot cliché zijn als de kinderen dit zouden horen, maar dit gebeurt gelukkig niet.

Instant family was erg sterk omdat het meerdere emoties opwekt. Je wordt als kijker boos op het systeem, en op ouders die niet goed voor hun kinderen kunnen zorgen, het is schrijnend als je ziet hoeveel kinderen in het systeem terecht komen, maar er zitten ook grappige stukken in die je hardop laten lachen, zoals wanneer Pete en Ellie naar school gaan om het vriendje van Lizzie eens ‘aan te spreken’.

Een erg goede film, dus, en zeker het bekijken waard!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s