Home » Recensies: Boeken » Recensie: Undercover princess

Recensie: Undercover princess

34042261Auteur: Connie Glynn
Titel: Undercover Princess
Serie: Rosewood Chronicles #1
Genre: YA, fantasy, schoolverhaal, chicklit, fantasy
Taal: Engels
Jaar: 2017
ISBN: 9780062847805
Aantal pagina’s: 448
Gelezen: Februari 2019
♥♥♥

Omslagtekst:
When fairy tale obsessed Lottie Pumpkin starts at the infamous Rosewood Hall, she is not expecting to share a room with the Crown Princess of Maradova, Ellie Wolf. Due to a series of lies and coincidences, 14-year-old Lottie finds herself pretending to be the princess so that Ellie can live a more normal teenage life.

Lottie is thrust into the real world of royalty – a world filled with secrets, intrigue and betrayal. She must do everything she can to help Ellie keep her secret, but with school, the looming Maradovian ball and the mysterious new boy Jamie, she’ll soon discover that reality doesn’t always have the happily ever after you’d expect…

A thrilling world of parties, politics and bad ass princesses, this is the first book in the brand new series THE ROSEWOOD CHRONICLES.

Recensie:
Dit boek staat al best wel een tijdje op mijn tbr. En toen ik zag dat het tweede deel bij de bibliotheek binnen kwam, leek het me tijd om de eerste eens te gaan lezen. Het is eigenlijk een schoolverhaal maar dan over een normaal meisje en een prinses. Het klinkt best wel kinderlijk en op sommige momenten was het boek dat ook wel. Alleen de naam Lottie Pumpkin klinkt al alsof het een boek voor kleine kinderen is (het is een C  boek, dus 12+, in tegenstelling tot de D boeken, die 15+ zijn en waar eigenlijk alle YA onder valt).

Van te voren deed het verhaal me denken aan een soort combinatie van schoolverhalen zoals Gossip Girl en dat soort verhalen en The Selection. En daar leek het inderdaad wel op, maar dan kinderlijker.

Ik vond het wel een vermakelijk verhaal. Het was gemakkelijk geschreven en ik ging er redelijk vlot doorheen. Het was geen bijster origineel of sprankelend verhaal, en de onthulling aan het einde zag ik ook al aankomen. Dat was jammer.

Wat ik ook jammer vond, was dat ik me vaak irriteerde aan de hoofdpersoon. Ze doet dingen waar ze eigenlijk geen zin in heeft, of die ze niet wil doen, omdat ze undercover is als prinses en dat maar moet verduren. Het is haar keuze, maar ik kan me daar niet echt in vinden.

Ik denk niet dat ik verder ga met deze serie. Het was fijn om even iets simpels te lezen, maar ik vond het niet echt een sterk verhaal. Dat kan zijn omdat het een C-boek is, maar ik lees wel vaker C-boeken en ook B- boeken en die zijn vaak sterker dan dit verhaal was. Ik ben er niet echt negatief over, maar het was gewoon niet zo bijzonder.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s