Home » Recensies: Boeken » Recensie: Batman: Nightwalker

Recensie: Batman: Nightwalker

29749090

Auteur: Marie Lu
Titel: Batman: Nightwalker
Serie: DC Icons #2 (maar ieder deel is een andere superheld, dus standalone)
Genre: YA, superhelden
Taal: Engels
Jaar: 2018
ISBN: 9780399549786
Aantal pagina’s: 
272
Gelezen: Mei 2018
♥♥

Omslagtekst:
Before he was Batman, he was Bruce Wayne. A reckless boy willing to break the rules for a girl who may be his worst enemy.

The Nightwalkers are terrorizing Gotham City, and Bruce Wayne is next on their list.

One by one, the city’s elites are being executed as their mansions’ security systems turn against them, trapping them like prey. Meanwhile, Bruce is turning eighteen and about to inherit his family’s fortune, not to mention the keys to Wayne Enterprises and all the tech gadgetry his heart could ever desire. But after a run-in with the police, he’s forced to do community service at Arkham Asylum, the infamous prison that holds the city’s most brutal criminals.

Madeleine Wallace is a brilliant killer . . . and Bruce’s only hope.

In Arkham, Bruce meets Madeleine, a brilliant girl with ties to the Nightwalkers. What is she hiding? And why will she speak only to Bruce? Madeleine is the mystery Bruce must unravel. But is he getting her to divulge her secrets, or is he feeding her the information she needs to bring Gotham City to its knees? Bruce will walk the dark line between trust and betrayal as the Nightwalkers circle closer.

Recensie:
Ergens vorig jaar kocht ik ineens iedere maand een celebratebooks box. Ik vind het idee nog steeds heel erg tof maar alle boeken die ik kreeg waren een beetje meh, niet zo bijzonder. Dit boek kwam ook uit een box, met Night and Shadows als thema. Superhelden, niet helemaal mijn ding, eigenlijk. Ik heb Batman gezien (maar alleen de eerste) en verder weet ik er niet zoveel van. Confession time: ik viel letterlijk in slaap bij Guardians of the Galaxy. Valt dat onder superhelden?

Anyway, ik wilde het toch proberen. Stiekem hoopte ik op een ander boek uit deze serie, namelijk Catwoman van Sarah J. Maas. Want zij schrijft fantastisch en hoewel ik niks van Catwoman weet, klinkt ze super gaaf en dat zou wel eens een boek voor mij kunnen zijn. Maar het was Batman die in de box zat. Ik had telkens geen zin om het boek op te pakken en toen zag ik dat hij ook op Storytel stond. Beetje raar misschien, een boek luisteren dat ook in je boekenkast staat, maar ik wilde het op deze manier wel een kans geven.

Het boek had naar mijn mening beter ‘Bruce Wayne’ kunnen heten, want het gaat niet over Batman. True, het verhaal pretendeert het verhaal van Bruce Wayne te vertellen voor hij Batman werd, maar I don’t buy it. Het is niet geloofwaardig. Het is eerder het verhaal van een zielig, dom schooljongetje dat toevallig Bruce Wayne heet. Ik wil dit verhaal ook niet categoriseren als fantasy, want dat is het niet. Het is eerder een sneu liefdesverhaal. En nog een voorspelbare ook…

Naast dat ik niet geloof dat deze hoofdpersoon later Batman zal worden (wat toch wel een beetje de essentie is van fictie, de lezer het verhaal te laten geloven), zijn de personages op zichzelf ook niet geloofwaardig. De Madeleine aan het einde van het boek is een compleet ander persoon dan de Madeleine in de proloog. Ze is eerder een pion die een rol moet vervullen dan een overtuigend karakter in een boek.

Helaas, geen succes. Ik ben nog steeds wel nieuwsgierig naar Catwoman, maar dit boek was niet mijn ding.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s