Home » Recensies: Boeken » Recensie: Hoe de eerste vonken zichtbaar waren

Recensie: Hoe de eerste vonken zichtbaar waren

32054220Auteur: Simone Atangana Bekono
Titel: Hoe de eerste vonken zichtbaar waren
Genre: Poëzie
Taal: Nederlands
Jaar: 2016
ISBN: 9789079571543
Aantal pagina’s: 42
Gelezen: december 2018
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Simone Atangana Bekono studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met de bundel hoe de eerste vonken zichtbaar waren. In samenwerking met Lebowksi Publishers geeft Wintertuin Uitgeverij deze bundeling van gedichten en brieven opnieuw uit. De bundel onderzoekt op beschouwende wijze het effect van sociale stempels rondom ras, gender en geslacht op de belevingswereld van individuen. In hoe de eerste vonken zichtbaar waren nodigt Simone de lezer uit te reflecteren op haar inlevingsvermogen, en maakt ze de noodzaak je te verbinden persoonlijker en aanweziger dan ooit.

Recensie:
Simone Atangana Bekono trad niet afgelopen jaar, maar het jaar daarvoor op tijdens de Nacht van de Poëzie. Haar gedicht over ‘zwart water’ kwam gelijk binnen en ging niet meer weg. Ik wilde haar bundel kopen, maar die was toen nog niet uit. Jammer, want als ik van iemand die die avond optrad een bundel wilde kopen, was zij het wel.
Afgelopen jaar was haar bundel echter wel uit, en ik heb hem dan ook gelijk gekocht, nog voor de avond begonnen was. Het gedicht over het zwarte water was ik niet vergeten, maar toen ik hem opnieuw las, kwam hij net zo hard aan als toen ik hem de eerste keer hoorde.

Dit is een hele krachtige bundel vol gedichten die gelijk aankomen en je aan het denken zetten. Het zwarte water (ik weet niet eens of dat de titel is, maar zo herinner ik me het gedicht het best) blijft mijn favoriet, maar ook de rest van de gedichten zijn heel sterk en prachtig geschreven. Simone is heel sterk in metaforisch taalgebruik en weet prachtig over te brengen wat ze wil zeggen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s