Home » Leeslijstjes » ‘Currently Reading’

‘Currently Reading’

WhatsApp Image 2019-02-02 at 12.28.43Ik gebruik Goodreads om bij te houden welke boeken ik wil lezen en gelezen heb, maar ook hou ik bij welke boeken ik ‘aan het lezen’ ben. Ik was van de week wat aan het kijken en toen zag ik dat ik maar liefst 13 boeken op ‘currently reading’ heb staan! Ik postte dit op Insta en kreeg hier wat reacties op, dus ik dacht, tijd leuk voor een blogpost!

Er liggen in ons huis overal boeken. Momenteel liggen er twee boeken in mijn nachtkastje (Toil & Trouble en a Skinful of Shadows), een boek op de eettafel omdat ik die vanochtend meegenomen heb van de slaapkamer naar de woonkamer (Seige and Storm), een tijdschrift van Flow ligt naast me op de bank, op de koffietafel ligt Feminists don’t wear pink en op de plank onder de tafel bewaren we de boeken die we aan het lezen zijn en de bibliotheekboeken die we nog willen lezen, namelijk Royal TourUndercover princessGeneratie ei en It only happens in the movies. Dat zijn de boeken van de bibliotheek. Daarnaast liggen er nog Snow Child, Summer Days & Summer Nights, BibliophileThe witch, the deed of paksenarrion en Mort d’arthur. De laatste drie zijn boeken die vriendlief aan het lezen is.

Ik heb de boeken die ik, volgens Goodreads, aan het lezen ben even bij elkaar gezocht, want naast de boeken die op de koffietafel en mijn nachtkastje liggen, stonden er stiekem ook nog heel wat in de boekenkast. En het resultaat is de foto die je hierboven ziet!

Eowyn Ivey – The Snow Child
Een literair boek met een winters thema dat ik kocht en meenam naar Lapland. Ik ben hem nog aan het lezen, maar heb hem sinds het vliegtuig niet meer aangeraakt omdat ik even iets luchtigers wilde tussendoor, namelijk Siege and Storm

Leigh Bardugo – Siege and Storm
Deze ben ik dus wel daadwerkelijk aan het lezen. Ik ben nu halverwege en de kans is groot dat hij dit weekend ook uit gaat. Het is het tweede deel van de Grishaverse trilogie.

Stephanie Perkins – Summer Days and Summer Nights
Een bundel met korte verhalen over zomerromances. De verhalen zijn wel prima, al ben ik echt heel slecht in het lezen van verhalenbundels. Het is nu niet helemaal het juiste seizoen, dus ik laat deze nog even liggen tot het weer wat warmer wordt

Scarlett Curtis – Feminists don’t wear pink and other lies
Deze is van de bieb dus die moet ik wel snel uitlezen. Het gaat ook redelijk snel. Het is een bundel met essays over feminisme, maar vrij luchtig geschreven, het is geen zware kost. Ik denk dat ik op een derde ben? Deze gaat binnenkort ook wel uit.

Bucketlist reizen
Een non-fictie boek met reistips, opgedeeld in de verschillende reizen. Die pak ik als ik er zin in heb.

Bibliophile
Dat geldt voor deze eigenlijk ook. Het is een non-fictie boek over alles waar boekenliefhebbers van houden: lijstjes met titels, uitgelichtte boekhandels, testen en quizzen. Het boek is prachtig vormgegeven en een must voor iedere boekenliefhebber. Ik pak deze ook als ik er zin in heb, maar ga het niet uren achter elkaar zitten lezen.

Fernando Pessoa – The book of the disquiet
Ha, dat is waar ook. Ik ben deze al heel lang ‘aan het lezen’. Volgens goodreads al sinds mei 2016. Hij staat ook gewoon in kast. Ik wil hem echt nog graag uitlezen, maar ik word er zo gedeprimeerd van… Wie weet, misschien komt hij ooit nog uit…

Grimm’s fairy tales
Wederom korte verhalen, namelijk sprookjes. Ik was eigenlijk vergeten dat ik hierin bezig was. Misschien moet ik hem verplaatsen naar mijn nachtkastje, voor af en toe een sprookje voor het slapengaan…

Gilian Lathey – The translation of children’s literature
Super interessant studieboek waar ik voor mijn scriptie (met hetzelfde onderwerp) in begonnen ben. Maar sindsdien niet meer aangeraakt… Ik ben wel nog van plan hem uit te lezen.

Frances Hardinge – a Skinful of Shadows
Dit boek, ik weet het niet zo goed. Hij ligt in mijn nachtkastje want ik ben er een tijdje geleden in begonnen, maar het verhaal pakte me niet echt. Ik was weg van Hardinge’s Lie tree, maar deze vind ik minder sterk. Ik denk wel dat ik hem nog een kans wil geven, misschien als Siege and Storm uit is (en al die biebboeken, want daar zit wel een tijdslimiet aan).

Tess Sharpe – Toil & Trouble
Wederom een verhalenbundel. Ik ben deze begonnen toen ik It aan het lezen was, omdat ik iets minder creepy verhalen wilde lezen voor het slapengaan. Ik heb nog iets van 5 verhalen te gaan. Ik pak hem niet vaak op, maar ben wel van plan hem uit te lezen.

Bianca Mastenbroek – De Gehoornden
Ik kocht en las dit boek omdat ik Bianca ging interviewen, maar heb het boek niet op tijd uit kunnen lezen. Nu staat hij nog in mijn kast, maar ik heb eigenlijk niet heel veel zin om verder te lezen. Misschien dat ik deze ga verplaatsen naar DNF.

Jip en Janneke
Ah, dat is waar ook! Ik moest voor mijn studie jeugdliteratuur een aantal verhalen van Jip en Janneke lezen, maar ik heb het grote boek ervan nooit uitgelezen. Ook dit is wel een goede om te verplaatsen naar mijn nachtkastje…

Hebben jullie ook zoveel boeken op je ‘currently reading’ plank staan, of zijn jullie beter in het uitlezen van boeken dan ik?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s