Home » Recensies: Series » Serierecensie: You

Serierecensie: You

Penn Badgley and Elizabeth Lail in You (2018)Creators: Greg Berlanti, Sera Gemble
Titel: You
Seizoen: 1 – 10 afleveringen
Genre: Crime, drama, romance
Jaar: 2018
Acteurs: Penn Badgley, Elizabeth Lail, Shay Mitchell
Gebaseerd op het gelijknamig boek van Caroline Kepnes
♥♥♥♥

Samenvatting:
Based on Caroline Kepnes’ best-selling novel of the same name, YOU is a 21st century love story that asks, “What would you do for love?” When a brilliant bookstore manager crosses paths with an aspiring writer, his answer becomes clear: anything. Using the internet and social media as his tools to gather the most intimate of details and get close to her, a charming and awkward crush quickly becomes obsession as he quietly and strategically removes every obstacle – and person – in his way.

Recensie:
Vorige week was ik op vakantie en na een vakantie ben ik altijd een beetje futloos. Tijd voor een netflix bingewatch sessie! Ik was aan het zoeken naar een leuke serie en toen kwam ik You tegen. Ik had er al veel over gehoord en hoewel Penn Badgley voor mij altijd Dan uit Gossip Girl zou blijven, was ik toch wel erg nieuwsgierig.

En wow. Deze serie grijpt je echt gelijk. Dan werd Joe en nu kan ik Gossip Girl denk ik niet meer kijken zonder bang van hem te worden. Badgley speelt zijn rol super goed, hij is erg overtuigend en mega creepy. Hij is meesterlijk in zijn gezichtsuitdrukkingen en is ieder moment geloofwaardig.

Deze serie is zo creepy! Vanaf het moment dat Beck in de boekhandel komt, heeft ze Joe’s interesse gewekt en gaat hij op zoek naar alles wat hij over haar kan vinden. En dat is alles. Ze deelt alles op social media en het duurt niet lang tot hij haar adres gevonden heeft en haar kan bestuderen vanuit haar slaapkamerraam. Ze zou echt wat gordijnen moeten aanschaffen…

Het verhaal gaat niet alleen over de gevaren van alles delen op het internet, maar ook over liefde. Want hoe ver ga je voor iemand van wie je houdt? Voor Joe is het antwoord op die vraag makkelijk. Zo ver als nodig is, en nog veel verder dan dat. Niets gaat hem te ver.

Iedere seconde zit je aan je scherm gekluisterd. Ieder moment is razend spannend en houdt je in zijn greep. Als kijker word je ook constant heen en weer geslingerd tussen gevoelens. Het ene moment ben je angstig voor Beck en het andere moment heb je Stockholm syndroom en sympathiseer je met Joe. Hij is soms ook zo aandoenlijk. Dat bedoelde ik met zijn gezichtsuitdrukkingen. Als hij huilt, is hij net een puppy die je wil knuffelen.

Over bingewatchen gesproken, ik heb het eerste seizoen in 2 dagen afgekeken. Het is echt een aanrader! De hype is gerechtvaardigd, als je het mij vraagt.
En nu wachten op deel twee…

Advertentie

One thought on “Serierecensie: You

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s