Home » Recensies: Boeken » Recensie: Calling Mrs Christmas

Recensie: Calling Mrs Christmas

17984768Auteur: Carole Matthews
Titel: Calling Mrs Christmas
Genre: Romance
Taal: Engels
Jaar: 2013
ISBN: 9780751545586
Aantal pagina’s: 452
Gelezen: December 2018
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Cassie Smith has been out of work for a while but she has an idea. Drawing on her love of Christmas, she begins charging for small things: wrapping presents; writing cards; tree-decorating. She’s soon in huge demand and Cassie’s business, Calling Mrs Christmas, is born.

Carter Randall wants to make Christmas special for his children so he enlists Cassie’s help, and his lavish requests start taking up all her time. Thank goodness she can rely on her partner Jim to handle the rest of her clients.

When Carter asks Cassie to join them on a trip to Lapland, she knows she shouldn’t go. As much as tries, Cassie can’t deny how drawn she is to Carter and everything he has to offer, but she still loves her warm-hearted Jim. Suddenly Cassie finds herself facing a heart-breaking choice that could change her entire life. 
Recensie:
Ik lees eigenlijk bijna nooit romance novels. Tijdens mijn studie was alles altijd literatuur, literatuur, literatuur en de laatste tijd ben ik veel meer bezig met YA en jeugd en lees ik veel meer wat ik wil lezen dan boeken die ik ‘zou moeten’ lezen. Ik was op zoek naar boeken die zich afspeelden in Lapland of in de winter om alvast in de voorpret te komen voor mijn vakantie. En toen kwam ik dit boek tegen. Na het lezen van It had ik wel zin in iets – laten we zeggen simpelers – en de keuze was snel gemaakt toen ik zag dat dit boek kerst en Lapland combineert.

Ik vond het een heerlijk boek om mee weg te kruipen. Het is een fijn boek waarbij je niet al te veel hoeft na te denken en gewoon kan zitten en lezen. Een heerlijk kerstverhaal en bovendien leek Cassie’s avontuur heel veel op wat wij allemaal gaan zien en doen daar en daar was het me om te doen: enthousiast worden over de vakantie (al is dat niet echt nodig want ik ben echt al aan het stuiteren sinds we het geboekt hebben) en alvast in die heerlijke kerststemming komen!

Ik moet wel zeggen dat ik Carter echt super irritant vond en dat veel van de dingen die hij deed me irriteerden – rijke mensen die denken dat ze met geld ook echt alles kunnen kopen – maar ik denk dat dat wel nodig was voor het verhaal. Het einde was voorspelbaar, maar goed, dat verwacht je ook wel met dit soort titels en dat stoorde dus niet heel erg. Het boek wordt gekarakteriseerd als romantiek en daar was ik het eigenlijk niet helemaal mee eens. Cassie heeft namelijk een relatie en daarom is ze zo in conflict over Carter. Voor mij ging het boek dan ook echt niet over de ‘relatie’ tussen Cassie en Carter, maar meer om zelfontplooiing, ontdekken waar je goed in bent en waar je blij van wordt, en natuurlijk kerst en Lapland.

Wat ik trouwens wel echt heel tof vond, was dat er aan het einde van het boek een beschrijving stond van het onderzoek dat de auteur heeft gedaan om dit boek te schrijven. Alle dingen over Lapland heeft ze namelijk niet bedacht, maar als onderzoek is ze er zelf heen gegaan en heeft ze alles wat Cassie meemaakt ook zelf ervaren. Dat vond ik echt heel erg leuk om te lezen.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s