Home » Recensies: Boeken » Recensie: Nevermoor

Recensie: Nevermoor

38352645Auteur: Jessica Townsend
Titel: Nevermoor, the trials of Morrigan Crow
Serie: Nevermoor #1
Genre: Jeugd, fantasy,
Taal: Engels
Jaar: 2018
ISBN: 9781510103825
Aantal pagina’s: 384
Gelezen: Oktober 2018
♥♥♥♥♥

Omslagtekst:
Morrigan Crow is cursed. Having been born on Eventide, the unluckiest day for any child to be born, she’s blamed for all local misfortunes, from hailstorms to heart attacks–and, worst of all, the curse means that Morrigan is doomed to die at midnight on her eleventh birthday.

But as Morrigan awaits her fate, a strange and remarkable man named Jupiter North appears. Chased by black-smoke hounds and shadowy hunters on horseback, he whisks her away into the safety of a secret, magical city called Nevermoor.

It’s then that Morrigan discovers Jupiter has chosen her to contend for a place in the city’s most prestigious organization: the Wundrous Society. In order to join, she must compete in four difficult and dangerous trials against hundreds of other children, each boasting an extraordinary talent that sets them apart–an extraordinary talent that Morrigan insists she does not have. To stay in the safety of Nevermoor for good, Morrigan will need to find a way to pass the tests–or she’ll have to leave the city to confront her deadly fate.

Recensie:
Nee hoor, ik wilde dit boek helemaal niet lezen omdat mijn kat ook Morrigan heet, waar heb je het over?

Dit boek was ineens overal en het stond echt al tijden op mijn tbr. Ik zag het overal verschijnen en kocht het boek ook in voor de bibliotheek. Ik was eigenlijk al groot fan, want ik had zúlke goede verhalen over dit boek gehoord, voor ik het had gelezen. Gelukkig klopten die goede verhalen. Dat is lang niet altijd het geval. Maar dit boek was echt heerlijk!

Wanneer je het boek in je handen hebt – de hardcover, tenminste – begint het al goed. Want het is echt een lust voor het oog. Het papieren omslag, dat je op de foto hierboven ziet, vind ik zelf niet zo mooi, het is een beetje te kinderlijk. Maar als je dat eraf haalt. Wow! Dit is een van de mooiste covers die ik in mijn kast heb staan!

Morrigan is een interessant en levendig personage. Ze is iemand met wie je je heel gemakkelijk kunt identificeren, en ze is erg likeable. Het plot van het verhaal vond ik origineel en heel erg fantasievol. Het is een heerlijke nieuwe wereld om te ontdekken, vol magie en magische wezens, zoals pratende katten. Het is een droomwereld waar je maar al te graag in wil stappen.

Het verhaal is spannend, je leeft met Morrigan mee en gaat samen met haar op pad om alle trials te doorlopen, hopend dat alles goedkomt en dat Morrigan eindelijk alles krijgt wat ze verdient.

Dit verhaal is heerlijk fantasievol en je gaat er als een trein doorheen – veel te snel, eigenlijk, want ik wilde Nevermoor helemaal niet zo snel al weer verlaten. Ik heb er echt heel erg van genoten. Het einde is verrassend en zorgt ervoor dat je gelijk het tweede deel in handen wil hebben, zodat je ook die kan verslinden. Dit boek is echt een aanrader!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s