Home » Recensies: Theater en film » Filmrecensie: A Star is Born

Filmrecensie: A Star is Born

Bradley Cooper and Lady Gaga in A Star Is Born (2018)Director: Bradley Cooper
Titel:
A Star is Born
Genre:
Muziek, drama, romance
Duur:
2h 16 min
Release datum: 
4 oktober 2018
Acteurs: 
Lady Gaga, Bradley Cooper
Gezien: 
9 december 2018
♥♥♥♥♥

Samenvatting
Seasoned musician Jackson Maine (Bradley Cooper) discovers-and falls in love with-struggling artist Ally (Gaga). She has just about given up on her dream to make it big as a singer – until Jack coaxes her into the spotlight. But even as Ally’s career takes off, the personal side of their relationship is breaking down, as Jack fights an ongoing battle with his own internal demons.

Recensie
Ik had al zoveel goede dingen over deze film gehoord, dus ik moest hem gewoon zien. Plus Bradley Cooper zit erin, dat is altijd al goed.

Het verhaal gaat over Jackson Maine en Ally. Jackson is een bekende muzikant en Ally zingt in haar vrije tijd in een drag bar. Jackson ziet haar optreden en raakt onder de indruk, maar Ally wil niet haar eigen liedjes zingen; ze heeft eerder commentaar gekregen dat ze niet knap genoeg is voor een carrière in de muziekindustrie. Dit stukje zit ook in de trailer en ik weet dat ik toen zoiets had van ‘als dat het verhaal is, moet je misschien een lelijkere actrice kiezen’. Toen had ik nog niet door dat het Lady Gaga was. Je herkent haar absoluut niet omdat ze altijd een act opvoert wanneer ze Lady Gaga is. Nu ziet ze er meer uit als zichzelf. Daardoor was het ook makkelijk te geloven dat ze Ally was. Daarnaast speelt ze haar rol fantastisch. Ally is overtuigend en je wordt helemaal meegenomen in haar verhaal. Dat geldt ook voor Bradley Cooper. Ook hij speelt zijn rol met verve en is erg overtuigend.

Deze film is een remake van een aantal eerdere films met dezelfde titel. Het plot is telkens hetzelfde, al worden er wat kleine dingetjes veranderd (en zitten er andere liedjes in). De meest bekende is waarschijnlijk die met Barbra Streisand uit 1976. De versie met Bradley Cooper en Lady Gaga is de vierde remake. Ik heb de eerder drie niet gezien, maar ik vind het wel interessant om te lezen wat er veranderd is. Ik kwam dit artikel tegen op de NRC waar de verschillen opgesomd staan. (Dit artikel bevat wel wat spoilers, voor als je de film nog niet gezien hebt).

Ik vond dit verhaal heel sterk. De liedjes waren leuk en blijven in je hoofd hangen. Shallow draait ook al weken op de radio. Het is een romantische, dramatische film waar je als kijker helemaal in mee gaat. Het einde is hartverscheurend en ik heb echt keihard zitten janken in de bioscoop – iets wat nog nooit eerder is gebeurd. Al was ik lang niet de enige. Dat geeft ook wel aan hoe meeslepend deze film is.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s