Home » Recensies: Boeken » Recensie: Shadow and Bone

Recensie: Shadow and Bone

35384793Auteur: Leigh Bardugo
Titel: Shadow and Bone
Serie: Grishaverse #1
Taal: Engels
Jaar: 2012
ISBN: 9781250027436
Aantal pagina’s: 416
Gelezen: December 2018
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Surrounded by enemies, the once-great nation of Ravka has been torn in two by the Shadow Fold, a swath of near impenetrable darkness crawling with monsters who feast on human flesh. Now its fate may rest on the shoulders of one lonely refugee.

Alina Starkov has never been good at anything. But when her regiment is attacked on the Fold and her best friend is brutally injured, Alina reveals a dormant power that saves his life—a power that could be the key to setting her war-ravaged country free. Wrenched from everything she knows, Alina is whisked away to the royal court to be trained as a member of the Grisha, the magical elite led by the mysterious Darkling.

Yet nothing in this lavish world is what it seems. With darkness looming and an entire kingdom depending on her untamed power, Alina will have to confront the secrets of the Grisha . . . and the secrets of her heart.

Recensie
Begin vorig jaar las ik Six of Crows (klik) en even later ook Crooked Kingdom (klik): een duology van Leigh Bardugo in de wereld van de Grisha. Naast deze duology heeft Bardugo ook een trilogie geschreven in deze wereld, waarvan dit het eerste deel is. Omdat ik genoten had van Six of Crows, kon ik niet wachten om ook aan deze trilogie te beginnen.

Dit eerste deel van Grishaverse begint met een fijne setting waardoor je kunt wennen aan de personages en de setting. Dat vond ik wel heel fijn, ik merkte in Six of Crows dat er niet veel worldbuilding was en ik raakte dan ook in de war over de Grisha. Wat ze precies waren, wat ze konden en wat dat betekende voor de rest van de wereld. In dit deel vond ik dat beter. Er werden niet direct dingen uitgelegd maar wel kom je door de ogen van Alina Starkov in de wereld terecht en wordt die logisch. Dat wil niet zeggen dat het langzaam op gang komt. Voor je het weet is het verhaal spannend en wil je niet anders dan verder lezen. Overigens speelt dit verhaal zich wel af in een ander deel van de wereld, waar de Grisha een grotere rol hebben.

Alina is een interessant en goed neergezet personage. In het begin is ze wat plain en terughoudend maar aan het einde van het verhaal is ze totaal badass. Ik vond het leuk om te zien hoe ze die verandering doormaakte.

Het plot vond ik sterk. Het deed me denken aan de Red Queen serie van Victoria Aveyard. Hoewel ik de twist wel aan zag komen, vond ik dat niet storend. Het is een goed neergezet, spannend verhaal en ik wil erg graag weten hoe het verder gaat. Tijd voor deel twee!

 

Advertentie

One thought on “Recensie: Shadow and Bone

  1. Pingback: Recensie: Siege and Storm | Down the rabbit hole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s