Home » Recensies: Boeken » Recensie: Red Queen

Recensie: Red Queen

30196348Auteur: Christina Henry
Titel: The red queen
Serie: The chronicles of Alice #2
Genre: Horror, adaptatie
Taal: Engels
Jaar: 2016
ISBN: 9781785653322
Aantal pagina’s: 313
Gelezen: Augustus 2018
♥♥♥

Omslagtekst:
The land outside of the Old City was supposed to be green, lush, hopeful. But the verdant fields are nothing but ash and hope is nowhere to be found. Still, Alice and Hatcher are on a mission to find his daughter: a quest they will not forsake even as it takes them deep into the clutches of the mad White Queen or into the realm of the twisted and cruel Black King. The pieces are set and the game has begun, and each move brings Alice closer to her destiny.

Recensie
Zie hier ook de recensie van deel één. Van adaptaties van Alice’s adventures in Wonderland krijg ik nooit genoeg. Toen ik op Elfia het eerste deel tegenkwam van deze duology kon ik hem dan ook niet laten liggen. En ik heb hem verslonden. De meeste adaptaties zijn lieflijk, YA, met Alice als total badass personage. Deze boeken zijn anders, omdat het geen YA Fantasy is maar horror.

In de recensie van deel één zei ik dat het boek een realistische adaptatie leek. En zeker op het eerste gezicht lijken er geen fantasy elementen in het verhaal te zitten. Pas wanneer je de Rabbit, Caterpillar en Cheshire ontmoet, merk je dat het verhaal wel degelijk een fantasy verhaal is. Deel twee heeft nog sterkere magie elementen, omdat Alice haar eigen magie moet zien te ontwikkelen. Dat vond ik een leuk deel aan dit boek.

Ik vond dit verhaal wat minder sterk dan het eerste deel. Het was leuk dat er wat meer fantasy in zat en er zaten zeker interessante, nieuwe personages in. Maar het gaat allemaal wat minder snel. Het is minder spannend, en ik weet niet zeker of ik dit boek ook zou bestempelen als horror. In boek één gaat het over Alice’ verleden, dat zo traumatisch is dat ze het heeft geblokkeerd. In boek twee kennen we die geschiedenis, en juist dat deel was de horror van het verhaal. Dit boek was een stuk tammer. Meer fantasy, minder horror, maar ook meer romantiek. Die romantiek paste ergens wel in het verhaal, maar ik had liever gehad dat het genre van dit boek meer leek op het genre van het vorige deel.

Het eerste deel was intrigerend en spannend omdat het direct voortbouwt op het spannende einde van het eerste deel. Halverwege het tweede boek is Alice alleen en dan kabbelt het maar voort. Er gebeurt niet veel meer en Alice is zelf ook vrij passief. Terwijl ze aan het einde van het eerste boek juist haar kracht vond en opstond tegen de Caterpillar en de Walrus. Ze leek niet meer op Alice en dat was jammer.

Desalniettemin is het nu wel een afgerond verhaal en ben ik blij dat het verhaal afgerond is. Soms duren series eindeloos en dat was bij dit verhaal niet het geval. Hoewel het wat langzamer ging dan deel een en ik een andere verwachting had, heb ik wel van het boek genoten. Ik moet er wel ook nog bij zetten, dat ik van mening was dat de titel niet klopt. De Red Queen speelt namelijk helemaal niet zo’n grote rol als de titel zou vermoeden.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s