Home » Recensies: Boeken » Recensie: Ink

Recensie: Ink

32827036Auteur: Alice Broadway
Titel: Ink
Serie: Skin books #1
Genre: YA
Taal: Engels
Jaar: 2017
ISBN: 9781407172842
Aantal pagina’s: 366
Gelezen: Juli 2018
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Every action, every deed, every significant moment is tattooed on your skin for ever. When Leora’s father dies, she is determined to see her father remembered forever. She knows he deserves to have all his tattoos removed and made into a Skin Book to stand as a record of his good life. But when she discovers that his ink has been edited and his book is incomplete, she wonders whether she ever knew him at all. 

Recensie
Altijd als ik in Engeland of Ierland ben (niet dat ik daar zo vaak kom, maar hey) koop ik veel te veel boeken. Bij de Waterstones hebben ze zulke goede acties met ‘buy one, get one free’ op boeken die sowieso al super goed geprijsd zijn. Dus zo liep ik vorig jaar voor de zoveelste keer die vakantie een Waterstones in en hoewel ik al te veel boeken had gekocht, kon ik het niet laten om deze te laten liggen. En wat bleek, niet alleen had hij een sticker, maar ook een handtekening! Zo cool 🙂

Anyway ik wilde dit boek al een tijdje lezen. Ik had er goede verhalen over gehoord en de cover is zó prachtig.

Het was een boek waar ik zo doorheen vloog. Het onderwerp intrigeerde me – alle grote gebeurtenissen in je leven worden op je lichaam getatoeëerd zodat niemand iets te verbergen heeft. Hoewel het verhaal snel dystopisch wordt, is dit wel een super interessant thema.

Ik gruwde wel van het idee van een skin book. Wanneer iemand overlijdt, wordt er een boek gemaakt van zijn/haar huid, zodat je de levens van je voorouders kunt bekijken. Beetje gruwelijk…

Het verhaal is goed geschreven en de hoofdpersoon is een personage met wie je je gemakkelijk kunt identificeren waardoor je snel verder leest omdat je wilt weten hoe het verder gaat. Het einde van het boek had een goede twist die ik niet zag aankomen en houdt het spannend voor het volgende deel. Er is een tweede deel verschenen. Ik weet niet of dat gelijk het laatste deel is, of dat er nog andere delen komen.

Het verhaal is spannend en heel erg origineel en zeker een aanrader als je van dystopische YA houdt!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s