Home » Columns » Cadeaus voor boekenliefhebbers

Cadeaus voor boekenliefhebbers

present
Kerst komt er weer aan! Tijd voor lekker eten, de kerstboom opzetten, en natuurlijk cadeautjes! Mijn verlanglijstje is altijd een gigantische lijst vol met boeken, met dan nog een paar extra overige dingen die ik met moeite bij elkaar gezocht heb – want je kan toch niet alleen maar boeken vragen? Gelukkig zijn er voor boekenliefhebbers een heleboel toffe spulletjes te vinden. Tijd voor een blogpost voor al die toffe opties voor cadeautjes!

Boekenleggers

Als boekenliefhebber heb je nooit genoeg boekenleggers. En er zijn zoveel mooie te vinden! Veel boekenleggers koop ik via Etsy. Een aantal van mijn favoriete winkels zijn Whitesaturdayco (zie de linkerfoto), TJLubrano (zij heeft ook prachtige prints om je huis mee te versieren) en ReadandWonder (zij hebben ook veel leuke pins om je kleding mee te versieren!). Kijk bij deze winkels wel even naar de geschatte levertijd als je ze nog voor kerst in huis wil hebben, want ze zitten niet in Nederland. Een favoriete Nederlandse webshop is Oktoberdots. Prachtige boekenleggers en prints, stickers, briefpapier… En snel in huis, omdat ze in Nederland gevestigd zijn.

De boekenlegger op de rechterfoto komt van The Literary Gift Company, een winkel waar echt allerlei verschillende boekige cadeautjes te vinden zijn. Denk aan zeep, theedoeken, tassen, sieraden, sjaals… noem het maar op en de kans is groot dat ze het hier hebben. Wel weer een Engelse winkel, dus let weer even op de verzendtijd.

Kaarsen
candleDe donkere dagen voor kerst. Tijd om op de bank te kruipen met een dekentje, een kop thee (zie voor leuke mokken hieronder), en de kaarsjes aan. Op internet zijn heel veel leuke kaarsen te vinden met een boekig thema. Ik zie dat de winkel met de kaars op de afbeelding hierboven helaas gestopt is (ProudBookJunk) maar er zijn gelukkig nog velen anderen. Zoals Romemadecandles en BibiBooks. Beide winkels zijn gevestigd in Nederland.

Mokken
mugAls je dan toch lekker op de bank zit, met een goed boek en de kaarsjes aan, heb je wel ook een toffe mok nodig om koffie of thee of warme chocolademelk met slagroom uit te drinken. Ik ben zelf groot fan van de mokken van Loeff Bureau Creative (zij zijn Nederlands en staan ook vaak met een kraampje op Elfia en Castlefest). Naast mokken hebben ze ook buttons, kaarten en beeldjes. De mok die ik op de foto hierboven heb, is van Spread the booklove  Zij hebben ook leuke tassen, kussenhoezen en zelfs thee.

Boeken over boeken

NaamloosBoeken over boeken zijn eigenlijk toch weer boeken. Maar ze zijn wel heel geschikt als cadeau! Ik heb zelf het boek Bibliophile cadeau gevraagd, een boek over boeken, boekwinkels, boekig eten en andere toffe dingetjes.

Een ander boek dat ook al voor eeuwig op mijn lijstje staat, is The harry potter cookbook. Ketelkoek en boterbier, kom maar op!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s