Home » Recensies: Theater en film » Filmrecensie: Bohemian Rhapsody

Filmrecensie: Bohemian Rhapsody

Rami Malek in Bohemian Rhapsody (2018)Director: Bryan Singer
Titel:
Bohemian Rhapsody
Genre:
Muziek, biografie
Duur:
2h 14 min
Release datum:
1 november 2018
Acteurs: 
Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph Mazzalo
Gezien: 
22 november 2018
♥♥♥♥

Samenvatting
Bohemian Rhapsody is a foot-stomping celebration of Queen, their music and their extraordinary lead singer Freddie Mercury. Freddie defied stereotypes and shattered convention to become one of the most beloved entertainers on the planet. The film traces the meteoric rise of the band through their iconic songs and revolutionary sound. They reach unparalleled success, but in an unexpected turn Freddie, surrounded by darker influences, shuns Queen in pursuit of his solo career. Having suffered greatly without the collaboration of Queen, Freddie manages to reunite with his bandmates just in time for Live Aid. While bravely facing a recent AIDS diagnosis, Freddie leads the band in one of the greatest performances in the history of rock music. Queen cements a legacy that continues to inspire outsiders, dreamers and music lovers to this day.

Recensie
Queen is een van de beste bands aller tijden. Iedereen kent hun nummers, en terecht, want wat hebben ze een scala aan prachtige muziek gemaakt. Toen ik zag dat deze film uit kwam, wilde ik hem natuurlijk gelijk zien. En de kans is groot dat ik hem gewoon nóg een keer ga bekijken.

Bohemian Rhapsody vertelt het verhaal van de totstandkoming van Queen, hun successen, hun prachtige muziek en de ups en downs van de band. Het leven van Freddie Mercury speelt hier een belangrijke rol in. Rami Malek vertolkt zijn rol grandioos. Hij wordt Freddie, als het ware, en is ieder moment geloofwaardig.

Ik vond dit een heerlijke film om te zien. De muziek zit prachtig in het verhaal verwerkt en ik vond het heel tof om zo meer over de band te weten te komen en een inzicht te krijgen in hoe ze op inspiratie tot al hun nummers kwamen. Daarnaast zaten er wat liedjes in die ik niet kende zoals I’m in love with my car en Love of my life en ik vond het tof om ook die te leren kennen. Natuurlijk kwamen alle klassiekers ook voorbij. Ik was heel blij dat niemand in de zaal mee aan het zingen was (al waren er wel veel die het stamp stamp  klap in We will rock you meededen), maar het lijkt me ook heel tof om de film thuis te kijken en dan wél lekker mee te blèren.

Ik vind dit echt een van de betere films die ik dit jaar heb gezien.

Advertentie

One thought on “Filmrecensie: Bohemian Rhapsody

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s