Home » Leeslijstjes » TBR Lapland

TBR Lapland

Ik had jullie eerder al verteld over de supertoffe vakantie die vriendlief en ik gepland hebben staan voor januari. Het enige minpuntje aan deze vakantie, is dat het een allin vakantie is. Stiekem is dat super handig, maar ik hou van plannen en dat kan ik nu dus niet doen. Of toch…
Want als je op vakantie gaat, moet je boeken meenemen. En hoewel de vakantie nog 60 nachtjes slapen is, kan ik wel alvast kijken naar toffe boeken die over Lapland/Zweden gaan, of die zich afspelen in de winter. Whoop whoop! Tijd voor Lapland inspiratie!

35099236Zweden/Lapland
Linnea Dunne – Lagom
Je ziet de laatste tijd zo vaak boeken voorbij komen over hoe je moet leven. Het Japanse Ikigai, het Deense Hygge maar ook het Zweedse Lagom. Ergens wordt ik daar dan ook wel nieuwsgierig naar, waarom heeft iedereen hier de laatste jaren ineens zoveel interesse in? Ik vind dit ook wel een mooie uitgave. Misschien leuk voor op mijn vakantie!

Carole Matthews – Calling Mrs Christmas 17984768
Dit is wel echt weer even iets heel anders. Ik lees ook echt zelden romantische boeken. Maar goed, ik lees ook zelden horrorverhalen en ik heb net wel It uitgelezen.
Dit is een romantisch verhaal waarin een vrouw voor kerst meegenomen wordt naar Lapland. Het lijkt me een goed boek voor in de kerstvakantie, om vast voor te bereiden voor de vakantie!

12699042Philip Pullman – Northern Lights
Okay het speelt zich niet echt af in Lapland per sé, maar het heet wel de Noorderlicht trilogie. Deze serie heeft te veel titels (His Dark materials, The golden compass, noorderlicht trilogie) maar jullie snappen wel wat ik bedoel. Ik heb de film gezien (en die vond ik stom want ik vind Nicole Kidman súper irritant) maar de boeken heb ik nooit gelezen. Ik hoor er zo veel toffe verhalen over dat het misschien eindelijk eens tijd wordt. En wat is een betere tijd dan onder het noorderlicht?

Barbara Sjoholm – The palace of the snow queen642087
Wederom een non-fictie boek. Ik denk eigenlijk dat ik op vakantie niet heel veel zin heb om non-fictie te gaan lezen, maar het is wel leuk om je van te voren wat te verdiepen in de plekken waar je naartoe gaat. De auteur van het boek reist door Lapland en vertelt ons wat ze ziet en de geschiedenis ervan. Ze gaat naar een ijshotel (waar wij ook heen gaan, al weet ik niet of het dezelfde is) en bezoekt de Sami. Het klinkt als een erg mooi boek.

64482Vendela Vida – Let the northern lights erase your name
Dit boek is een literaire contemporary over een jonge vrouw die op zoek gaat naar haar afkomst in Lapland, waar ze in contact komt met de Sami. Het klinkt als een erg mooi verhaal.

Ik ben super enthousiast over deze vakantie en ik denk dat deze boeken me wel in de goede sfeer kunnen brengen! Lezen jullie graag boeken die zich afspelen in een land waar je naar op vakantie gaat?

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s