Home » Recensies: Theater en film » Filmrecensie: The Nutcracker and the Four Realms

Filmrecensie: The Nutcracker and the Four Realms

Morgan Freeman, Helen Mirren, Richard E. Grant, Eugenio Derbez, Keira Knightley, Mackenzie Foy, Misty Copeland, and Jayden Fowora-Knight in The Nutcracker and the Four Realms (2018)Director: Lasse Hallström, Joe Johnston
Titel:
The Nutcracker and the four realms
Genre:
Jeugd, fantasie, sprookje, avontuur
Duur:
1h 39 min
Release datum:
1 november 2018
Acteurs: 
Mackenzie Foy, Keira Knightley, Morgan Freiman, Misty Copeland & Helen Mirren
Gezien: 
2 november 2018
♥♥♥♥

Samenvatting
All Clara wants is a key – a one-of-a-kind key that will unlock a box that holds a priceless gift from her late mother. A golden thread, presented to her at godfather Drosselmeyer’s annual holiday party, leads her to the coveted key-which promptly disappears into a strange and mysterious parallel world. It’s there that Clara encounters a soldier named Phillip, a gang of mice and the regents who preside over three Realms: Land of Snowflakes, Land of Flowers, and Land of Sweets. Clara and Phillip must brave the ominous Fourth Realm, home to the tyrant Mother Ginger, to retrieve Clara’s key and hopefully return harmony to the unstable world.

Recensie
Voor sommigen is het verhaal van de notenkraker heel bekend. Voor mij eigenlijk niet. Ik weet dat ik vroeger met kerst wel Barbie en de notenkraker op televisie heb gezien maar het enige wat ik echt onthouden heb, is de muziek. Vorig jaar bracht BlossomBooks een prachtige uitgave uit die ik voor mezelf kocht als kerstcadeautje (klik) en toen werd ik best wel verliefd op het verhaal. Het is heerlijk sprookjesachtig en datzelfde gevoel kreeg ik toen ik de trailer van deze film zag. Tijd voor een nieuw bioscoopbezoekje!

Deze film is net zo heerlijk en zoet en sprookjesachtig als het originele verhaal, al is het volgens mij wel aangepast. Ik herinner me niet zo veel meer van het boek van Hoffman (tijd om hem opnieuw te lezen!) maar de vier rijken en de ruzie tussen een van de vier met de andere drie, kan ik me niet echt herinneren. Maar dat geeft niks, want het was alsnog een hele vette film. Het plot was goed uitgewerkt en hoewel ik de twist wel zag aankomen, bleef het verhaal spannend en wilde je weten hoe het verder ging.

De personages waren goed weg gezet. Clara (Mackenzie Foy) was een beetje onzeker maar werd sterker naarmate het plot vorderde. Ik vond het ook heel tof dat Morgan Freiman erin zat, al had hij niet zo’n hele grote rol. Ik moet zeggen dat ik Sugerplum (Keira Knightley) echt super irritant zoet vond. Dat hoorde wel bij de rol en ik vind dat Knightley dat wel knap gedaan heeft.

De film zelf was tof en spannend. Ik vond het decor echt prachtig en sloot goed aan op het verhaal van Hoffman. Ik ga deze zeker vaker kijken! Aanrader voor de kerst!

Advertentie

One thought on “Filmrecensie: The Nutcracker and the Four Realms

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s