Home » Recensies: Theater en film » Filmrecensie: The house with a clock in its walls

Filmrecensie: The house with a clock in its walls

Cate Blanchett, Jack Black, and Owen Vaccaro in The House with a Clock in Its Walls (2018)Producer: Eli Roth
Titel:
The house with a clock in it’s walls
Genre: Familie, fantasy, komedie, jeugd
Duur:
1h 45 min
Release datum: 27 september 2018
Acteurs:
Jack Black, Cate Blanchett en Owen Vaccaro
Gezien: 26 oktober 2018
♥♥♥♥

Samenvatting
De nieuwe magische film van Amblin studio’s, vertelt het verhaal over Lewis, die wanneer zijn ouders overlijden naar zijn oom Jonathan wordt gestuurd in een krakend oud huis met een mysterieuze tikkende klok.

Er gebeuren de meest vreemde en onverwachte dingen waardoor Lewis er al snel achter komt dat er iets bijzonders aan de hand is met zijn oom, de vriendelijke buurvrouw Zimmerman en het huis, iets magisch! Lewis wordt door hen meegenomen in de wereld van magie en bezweringen, probeert hiermee indruk te maken op zijn nieuwe schoolvriend, maar ervaart dat er duistere krachten meespelen.

Samen met zijn oom en buurvrouw neemt Lewis het op tegen deze duistere krachten en zijn zij vastberaden de magische klok in het huis te stoppen voordat deze de wereld verwoest.


Recensie
Eindelijk hebben vriendlief en ik een Pathé abonnement genomen en nu kunnen we onbeperkt films kijken! Ik had de trailer van deze film gezien en een collega van me was super enthousiast, dus ik wilde deze niet overslaan. En wat was hij leuk!

The house with a clock in its walls gaat over Lewis. Hij is zijn ouders verloren en gaat bij zijn oom wonen in een kast van een huis dat vol staat met klokken. Maar er gebeuren mysterieuze dingen die hij niet kan verklaren. Kinderen op school zeggen dat het er spookt omdat er iemand is gestorven. Wat is er aan de hand met het huis?

Deze film was heerlijk fantasievol en spannend. Je zit direct in het verhaal en je leeft mee met Lewis. De acteurs weten het verhaal prachtig over te brengen. Ze hebben allemaal een duidelijk achtergrondverhaal en dat maakt de personages levend. Mrs. Zimmerman, bijvoorbeeld (Cate Blanchett) heeft een achtergrond die te maken heeft met de oorlog. Dit komt duidelijk naar voren maar ligt er niet te dicht op, omdat dit niet het belangrijkste is in de film. Lewis werd gespeeld door Owen Vaccaro en ook hij weet zijn rol goed te brengen. De ster van deze film was voor mij toch wel Jack Black. Hij zorgt voor een komische ontlading, omdat hij veel grappige scenes heeft in spannende stukken. Ik heb horen zeggen dat deze film een kinderfilm is, maar ik heb toch wel wat dingen voorbij zien komen die voor kinderen wat te eng zouden kunnen zijn. Jack Black in de rol van Oom Jonathan weet deze enge dingen te relativeren met zijn humor. Waardoor het verhaal zowel spannend als grappig is.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s