Home » Leeslijstjes » Halloween tips!

Halloween tips!

3FBA46DE-3AFB-4238-B224-F01CCDC6CD2D
Over een weekje is het Halloween! Tijd voor enge boeken! Eerder deze week deelde ik al de spannende boeken die ik deze maand ga lezen (klik) maar het leek me ook wel leuk om wat van mijn favoriete griezelboeken te delen.

Natuurlijk kun je de klassiekers met Halloween niet overslaan: Dracula van Bram Stoker en Frankenstein van Mary Shelley. Beide boeken zijn literaire meesterwerken. Verhalen die sterk in elkaar zitten maar tegelijkertijd ook de spanning weten te behouden.

Daarnaast is een van mijn favoriete boeken voor Halloween de bundel Through the Woods van Emily Carroll. Dit is een bundel van horrorsprookjes, maar in plaats van proza, is het een graphic novel. Een andere bundel met korte verhalen die perfect is voor Halloween, is The melancholy death of Oyster Boy and other stories van Tim Burton. Burton kennen we van films als Corpse Bride, The nightmare before Christmas en Frankenweenie (stuk voor stuk ook perfect voor Halloween, overigens). Maar hij heeft ook deze bundel met korte verhalen geschreven.

Ten slotte: Alice van Christina Henry. Een ontzettend sterk verhaal (én een adaptatie van Alice in Wonderland) die onder je huid gaat zitten.

Wat lezen jullie met Halloween?

Plaats een reactie