Home » Recensies: Boeken » Recensie: Alice

Recensie: Alice

30196357Auteur: Christina Henry
Titel: Alice
Serie: The chronicles of Alice, #1
Genre: Horror, sproojesadaptatie
Taal: Engels
Jaar: 2015
ISBN: 9781785653308
Aantal pagina’s: 325
Gelezen: Juli 2018
♥♥♥♥

Omslagtekst:
In a warren of crumbling buildings and desperate people called the Old City, there stands a hospital with cinderblock walls which echo with the screams of the poor souls inside. In the hospital, there is a woman. Her hair, once blonde, hangs in tangles down her back. She doesn’t remember why she’s in such a terrible place-just a tea party long ago, and long ears, and blood… Then, one night, a fire at the hospital gives the woman a chance to escape, tumbling out of the hole that imprisoned her, leaving her free to uncover the truth about what happened to her all those years ago. Only something else has escaped with her. Something dark. Something powerful. And to find the truth, she will have to track this beast to the very heart of the Old City, where the rabbit waits for his Alice.

Recensie
Jawel, wéér een nieuwe adaptatie van Alice. Blijkbaar ben ik lang niet de enige Alice in Wonderland fan want er zijn zó veel adaptaties! En ik kom geregeld nog nieuwe tegen die ik nog niet heb gelezen (Alice in Zombieland, bijvoorbeeld, of The looking glass girl). Dit is wel een ander soort dan adaptaties die ik eerder gelezen en gerecenseerd heb. Dit is namelijk geen Young Adult en het is al helemaal geen vrolijk verhaaltje. Het is horror! Perfect voor deze tijd van het jaar, dus.

Dit verhaal lijkt een realistische adaptatie. Het begint in een ziekenhuis waar Alice is opgesloten, in een kamer naast Hatcher, die ze alleen maar kent van zijn geluiden en het kleine beetje dat ze van hem kan zien door een gat in de muur die hun kamers van elkaar scheidt. Op een nacht is er een brand en dan weten ze te ontsnappen. Alice wete niet goed waar ze heen moet gaan. Ze heeft verdrongen wat er lang geleden met haar is gebeurd en wat de reden is dat ze in het ziekenhuis opgesloten zat.

Als je in het verhaal begint te lezen, zit je er gelijk in. Je leeft mee met Alice en Hatcher. Het zijn goed neergezette personages die allebei goed uitgewerkt zijn. De sfeer in het boek is heel sterk, je krijgt er kippenvel van. Wat er precies is gebeurd, weet je als lezer nog niet, maar je krijgt wel sterk het gevoel dat het niks goeds kan zijn. Hierdoor wordt het verhaal razend spannend, en sla je pagina na pagina om.

Het verhaal is goed geschreven. Als lezer moet je weten wat er gaat gebeuren en wat er in het verleden is gebeurd en het houdt je aandacht constant vast. Om vervolgens te eindigen in een cliffhanger, waarbij je snel op zoek moet gaan naar het tweede deel…

Andere adaptaties van Alice Adventures in Wonderland:
Marissa Meyer – Heartless
Frank Beddor – The looking glass wars
Vanessa Tait – The looking glass house
A.G. Howard – Splintered

Advertentie

One thought on “Recensie: Alice

  1. Pingback: Halloween tips! | Down the rabbit hole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s