Home » Recensies: Theater en film » Filmrecensie: A simple favor

Filmrecensie: A simple favor

Anna Kendrick and Blake Lively in A Simple Favor (2018)Producer: Paul Feig
Titel:
A simple favor
Genre: Comedy, crime, drama
Duur:
1h 57 min
Release datum: 27 september 2018
Acteurs:
Anna Kendrick, Blake Lively, Henry Golding
Gezien: 6 oktober 2018
♥♥♥

Samenvatting:
Stephanie is a single mother with a parenting vlog who befriends Emily, a secretive upper-class woman who has a child at the same elementary school. When Emily goes missing, Stephanie takes it upon herself to investigate.

Recensie:
Hoewel we nog steeds geen pathé kaart hebben, willen we wel vaker naar de bioscoop gaan. Afgelopen week waren er een heleboel films die ik wilde zien. Ik moet Mamma Mia 2 nog steeds zien en ook wil ik nog naar The house with Jack Black the clock in its walls. Vriendlief had daar niet zoveel zin in, maar A simple favor leek ons allebei wel tof, dus die werd het.

Stephanie (Anna Kendrick) is een alleenstaande moeder met een moeder-vlog. Ze plaatst filmpjes waarin ze (onder andere) recepten laat zien. Ze raakt bevriend met Emily (Blake Lively) die totaal tegenovergesteld van haar is. Ze is rijk, woont in een kast van een huis en is super upper class. Wanneer Stephanie een telefoontje krijgt van Emily met de vraag of zij haar zoontje even van school wil halen, verleent Stephanie haar vriendin graag een kleine gunst. Maar Emily komt haar kind niet ophalen en lijkt van de aardbodem verdwenen. Niemand weet waar ze is. Of wie ze eigenlijk is.

De actrices vertolken hun rollen goed. Blake Lively kennen we natuurlijk als Serena van Gossip Girl, een personage dat erg veel lijkt op Emily. Anna Kendrick ken ik zelf niet heel goed. Ik ken haar alleen van The Cup Song en ze had een achtergrondrol in Twilight. Maar ook zij speelt haar rol overtuigend.

Ik vond deze film spannend en grappig. De tussenstukjes van Stephanies vlog voegen veel toe en maken het verhaal humoristisch. Er zitten wat onverwachte wendingen in het verhaal, zoals wanneer je erachter komt wie Emily echt is. Ook het einde zit vol plotwendingen en is ronduit hilarisch.

Ik vond het een erg leuke film. Niet heel erg bijzonder, en ik weet ook niet of ik hem vaker dan één keer zou kijken, maar hij was wel erg leuk om in de bioscoop te zien.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s