Home » Showcases » Showcase Sunday

Showcase Sunday

DSC07017Hoi allemaal! De tijd vliegt voorbij, en het is gewoon alweer zondag! Ook deze week heb ik weer een mooie stapel nieuwe boeken om jullie te laten zien. Tijd voor een showcase sunday!

b0b18eaa-9f0a-49b4-96f7-dbdf20dcc475Geloof het of niet, maar ik heb helemaal niks gekocht van deze stapel! Ik wilde zeggen, ik heb deze week niks gekocht, maar dat is niet waar, want ik heb wél wat boeken besteld op The Book Depository. Die zijn alleen nog niet verzonden, dus die kan ik jullie nog niet laten zien.
Wat ik jullie wel kan laten zien, zijn deze boeken. De eilandenruzie van Jozua Douglas – het meest kleurrijke boek op de foto – is het kinderboekenweekgeschenk van 2018. Bij de bibliotheek werken heeft soms zo zijn voordelen, zo kregen we dit boek als cadeautje van de boekhandel.
Daarnaast was een vriendin van me bezig met het uitruimen van haar boekenkast. En of ik nog wat wilde hebben. Ehm, yes! Ik heb haar verlost van een stapeltje boeken in ruil voor een nog te komen lunch bij Frencies in Utrecht (Zijn jullie daar al geweest? Want je moet er echt heen, het is best wel geweldig). Anyway, zo kreeg ik Everless van Sarah Holland, een dystopisch fantasy YA. Ik ben al een keer begonnen aan het luisterboek hiervan, en hoewel het verhaal me aansprak, merkte ik dat ik toch liever realistische verhalen heb als luisterboek, omdat je bij fantasy toch wat meer bij de les moet blijven. Nu kan ik hem als boek lezen, yay!
Daarnaast ook The art of being normal van Lisa Williamson. Ook een YA (dat zijn ze trouwens allemaal, maar goed) maar dan contemporary. Dat geldt ook voor Aristotle and Dante discover the secrets of the Universe van Benjamin Alire Sáenz. Beide boeken hebben een LGBTQ thema. Over Aristotle & Dante heb ik veel goede verhalen gehoord, dus hier ben ik zeker nieuwsgierig naar. Ten slotte ontdeed ik haar nog van The Novice van Taran Matharu. Matharu was op Yalfest en dat is eigenlijk de enige reden dat ik hem of dit boek ken. Hij was daar echter erg enthousiast en kwam leuk over, dus zijn boek wil ik zeker een kans geven.

Dan is er nog een boek dat ik niet genoemd heb, en dat is er eentje die ik bij de bibliotheek heb geleend. Ik was aan het nadenken over boeken die ik wilde lezen voor Halloween en een klein stemmetje in mijn hoofd (verder ben ik heel normaal) zei dat ik It van Stephen King moest gaan lezen. Hoewel ik super bang ben voor clowns. Ik liet het aan mijn instagram volgers over en daar stemden de meesten (ik geloof 70%) voor lezen! Dus damn you, nu moet ik eraan geloven ook. Ik heb inmiddels pas 1 nachtmerrie over Pennywise gehad en ik ben nog niet begonnen, dus dat belooft veel goeds…

Hebben jullie nog leuke boeken gekocht/geleend/gekregen deze week?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s