Home » Showcases » Showcase Sunday

Showcase Sunday

DSC07017
Pfoe pfoe, dit weekend is voorbij gevlogen. Ik wil nog wel een dagje! Maar alas, het is vandaag zondag en morgen gaan we weer aan het werk. Maar, nu het nog heel even zondag is, typ ik nog snel een showcase voor jullie!

41ce43a1-a171-4e56-accf-ba9f82fc9ebd
Veel dunne boekjes deze week! Als eerste 3pak. Deze week was het literatour, de boekenweek voor jongeren. Net als de kinderboekenweek (die overigens volgende week begint) en de normale boekenweek, is er nu een speciale week die erop gericht is om jongeren aan het lezen te krijgen. En daar hoort natuurlijk ook een boekenweekgeschenk bij. Dat is 3Pak, een bundel van drie auteurs, namelijk Tim Hofman, Raoul de Jong en Nhung Dam. Het schijnen ‘echte’ verhalen te zijn, over serieuze onderwerpen zoals vluchtelingen en drugs (ik heb ze nog niet gelezen, dus ik weet niet of dit klopt, maar dat is wat ik ervan gehoord heb). Niet helemaal mijn interesse, maar het is wel heel goed dat ze op deze manier jongeren aan het lezen willen krijgen.

Daarnaast heb ik drie dichtbundels om jullie te laten zien. Gisteren was de Nacht van de Poëzie, een evenement waar ik dit jaar voor de derde keer naartoe ging. Tijdens de Nacht treden er verschillende dichters op die hun werk voordragen. Dit jaar waren er onder andere Arthur Japin, Vicky Francken, Ted van Lieshout, Benno Barnard en Moya de Feyter. Daarnaast waren er tussendoor artiesten, zoals The Tallest Man on Earth, Noa Wildschut (die op 17 jarige leeftijd prachtig viool speelt) en Willeke Alberti (tsja.. vraag me niet waarom). Ook was er de super famous Laura van Lauradenkt, die, ietwat teleurstellend van de organisatie, geen plekje kreeg op het podium…

Anyway… Zoals ik ieder jaar doe bij de Nacht, luister ik naar de dichters en ga ik op zoek naar hun bundels tijdens de muzikale stukken tussendoor. Nu had ik er al een gekocht voordat de avond begonnen was. We waren vroeg en deden vast een rondje langs de kraampjes, en daar zag ik een bundel van Simone Atangana Bekono. Zij was er vorig jaar en ik wilde haar bundel toen super graag kopen, maar die was toen nog niet uit. Nu was hij er wel en ik liet deze kans niet aan me voorbij gaan. Daarnaast kocht ik een bundel van Rodaan Al Galidi met als titel Neem de titel serieus. Ik wilde eigenlijk ook nog bundels kopen van Moya de Feyter en Radna Fabias, maar ik was toen al heel moe en had niet echt energie om mijn stoel kwijt te raken. Misschien volgend jaar. In ieder geval heb ik natuurlijk wel de bundel waarin één gedicht staat van alle dichters die optraden, die je krijgt als bezoeker van de Nacht.

Een geslaagd weekendje dus! En ik ben nu al nieuwsgierig naar de dichters die we volgend jaar gaan zien…

Advertentie

3 thoughts on “Showcase Sunday

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s