Home » Recensies: Boeken » Recensie: Bloed

Recensie: Bloed

33852425Auteur: Kim ten Tusscher
Titel: Bloed
Serie: Vertellingen van de ondergang #1
Genre: Fantasy
Taal: Nederlands
Jaar: 2017
ISBN: 9789463080835
Aantal
pagina’s: 490
Gelezen: Maart 2018
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Sinds Lilith – een machtige drakenwisselaar – de rol als profeet van Jakob accepteerde, is de vrede tussen Merzia en Naftalia hersteld. Hoe fragiel die vrede is, blijkt wanneer de erfgenaam van de troon terugkeert naar Nadesj. De jonge koning wil de Jakobanen voorgoed uit zijn rijk verdrijven. Om haar volgelingen te beschermen, moet Lilith worden wat ze altijd heeft gevreesd.

Landvoogd Kiril moet door de terugkeer van de koning een stap terug doen. Hij ziet met lede ogen aan hoe de jongen het land meesleurt in een bloederige strijd, maar door zijn eed aan Merzia en het koningshuis kan hij niet anders dan het zwaard weer oppakken. Pas als het bijna te laat is, beseft hij dat hij is gebruikt in een duister spel.

Ook het afgelegen woestijndorp waar Nighram woont blijft niet ongemoeid. Als ze moet vluchten voor de gevolgen van de oorlog kan alleen het geheim dat zij met zich meedraagt haar en haar ouders redden. Daarmee verandert niet alleen haar leven, maar dat van iedereen die betrokken is bij de strijd.

Recensie:
Ik las dit boek een tijdje terug als voorbereiding voor de Dag van het Fantastische boek. Ik heb eigenlijk nog niet veel Zilverspoor boeken gelezen, maar ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was.

Zoals de omslagtekst al prijsgeeft, is dit boek het eerste deel in een nieuwe trilogie, waaraan een andere trilogie voorafgaat. Die eerste trilogie heb ik niet gelezen, en ik was in eerste instantie bang dat ik daardoor niets van dit verhaal zou snappen, maar dat viel gelukkig mee. Het verhaal is goed te volgen voor nieuwe lezers.

Wat ik vooral goed vond was het personage Lilith. Ze is namelijk profeet, maar ze kan zichzelf ook in een draak veranderen. Hoe cool is dat! Ik vond dat een heel originele karaktereigenschap. Daarnaast is het interessant om te lezen vanuit de ogen van een profeet, en zet dit je aan het denken.

Het verhaal was spannend en moeilijk aan de kant te leggen, wat soms toch wel nodig was, omdat het boek nogal dik is. Het enige minpuntje vond ik dat het plot wat cliché aanvoelde, maar toch wist het verhaal de aandacht vast te houden.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s