Home » Showcases » Showcase Sunday

Showcase Sunday

DSC07017Hoi allemaal! Het is voor mij nu zaterdagmiddag en ik ben even snel stiekem achter de laptop gekropen om wat blogjes voor jullie te tikken. Je moet toch wat als je moet wachten tot de pompoen klaar is in de oven (ondanks het weer vind ik dat het herfst is en bij herfst hoort pompoensoep! Mocht er iemand een receptje willen, geef een gil in de comments). Waarom stiekem, vraag je je misschien af? Nou, ik heb besloten om dit weekend een offline weekendje te doen. Geen computer en geen telefoon. Ik zal ergens volgende week wel een blogje hierover typen, maar ik heb zoveel aan mijn hoofd dat het me fijn leek om eventjes afgesloten te zijn van alle social media. In ieder geval, hier is het ook wel erg rustig geweest, again, sorry daarvoor. Vandaar dat ik nu toch nog eventjes achter de computer kruip om wat blogjes te typen! Om te beginnen met deze showcase!

DSC04421Ik heb 3 nieuwe boeken binnen gekregen sinds ik de vorige showcase schreef. De eerste daarvan is Damn, Honey van Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen. Een tijdje terug kwam er een boek uit getiteld Sexy, but tired, but sexy van Jamie Li, een of andere blogster/vlogster die ik verder niet ken. Het boek lokte een heleboel boze reacties uit omdat het vrouwen enorm onderuit haalt. Jamie Li vindt in het boek dat vrouwen maar zin moeten maken als mannen zin hebben, dat je er ten alle tijden perfect uit moet zien (zoals perfect gelakte nagels terwijl je ligt te bevallen, bijvoorbeeld) en dat je al je ‘flappen’ maar moet verbergen. Geen prachtig lichaam maar toch met iemand naar bed willen, verberg je dan onder de dekens! Allemaal bullshit, natuurlijk en ook ik was redelijk gechoqueerd door de inhoud van Sexy, but tired, but sexy (alleen de titel al! Als ik moe ben, loop ik de hele dag in mijn pyjama rond als het kan. Ten alle tijde sexy moeten zijn, pff!).
In ieder geval, Marie Lotte en Nydia schreven dit feministische pamflet als reactie op het boek van Jamie Li. Toen ik zag dat hij uit was, heb ik hem meteen besteld en gelezen. Een uitgebreidere recensie komt nog, maar ik kan jullie wel vast verklappen dat ik het 5 sterren heb gegeven. Dit boek was hoognodig en zó waar en ik hoop dat dit bij iedereen terecht komt.

Daarnaast kocht ik deze week het boek Instaproof van Joyce Nafzger en Kirsten Jassies. Ik volg Joyce namelijk al een hele tijd (jaren terug las ik haar blog Pretty Brilliant regelmatig en nu volg ik haar op Instagram). Ze is zo’n tof persoon en ik zag dat ze dit boek had geschreven, wat echt onwijs knap is. Toen ik van de week in centrum Nijmegen moest zijn, kon ik het niet laten om even langs Dekker te lopen om te checken of hij er lag, en ik heb er gelijk eentje meegenomen!

Ten slotte kreeg ik gisteren De afstand tussen jou en mij en de kersenboom van Paola Peretti binnen. Het verhaal is gebaseerd op het leven van de auteur en gaat over een meisje dat weet dat ze ergens binnen het komende halfjaar blind zal worden. Het leek me een prachtig verhaal en ook het boekje zelf ziet er prachtig uit. Ik kreeg dit boek als een recensie exemplaar en ben er erg nieuwsgierig naar!

Zo, dat was het weer voor vandaag. Hebben jullie deze week ook nog leuke boeken gekocht of gelezen?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s