Home » Recensies: Boeken » Recensie: Wendy

Recensie: Wendy

2703210Auteur: Karen Wallace
Titel: Wendy
Genre: Historische fictie, ya hervertelling
Taal: Engels
Jaar: 2003
ISBN: 9780689837487
Aantal pagina’s: 289
Gelezen: Juni 2017
♥♥

Omslagtekst:
Wendy Darling is not the perfect girl her parents would like her to be. Intrepid, outspoken and wilful, she’s always getting into trouble.

One evening, confined to the nursery by her horrible nanny, she sneaks out to spy on one of her parents’ glamorous parties.

What Wendy sees changes her life forever and triggers a series of confusing adventures as she tries to solve the mysteries that lie at the heart of her family…

Recensie:
Ik kocht dit boek op het Boekenfestijn een tijdje terug. Het is een hervertelling van Peter Pan en aangezien hervertellingen bijna altijd tof zijn, wilde ik deze ook graag lezen.

Ik vond het verhaal op zich wel oké, maar het was niet echt bijzonder. Dat het om de familie Darling gaat, moet je eigenlijk gewoon loslaten, want ik vond dat niet heel prominent naar voren komen. Pas aan het einde gaat het over Peter Pan, verder is het een heel normale familie.

Karen Wallace heeft heel wat details aan de familie Darling toegeschreven die helemaal niet zijn af te leiden uit het originele verhaal. Haar fantasie gaat ver – wat mij betreft te ver. In plaats van dat het een fairytale retelling is, schrijft ze over de familie Darling, een 19e eeuwse ogenschijnlijk normale familie, maar geen al te gelukkige. Het ging ver voorbij het originele verhaal en plot, maakte het oninteressant.

Hoewel het verhaal vlot leest en de personages erg kleurrijk zijn, vind ik het zonde wat de auteur met het bekende verhaal gedaan heeft en daarom verdient het voor mij niet meer dan twee sterren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s