Home » Showcases » Showcase Sunday

Showcase Sunday

ShowcaseHoi allemaal! Happy Sunday! Ik heb weer een hele stapel boeken om jullie te laten zien, en wat zitten er pareltjes tussen dit keer! (althans, dat hoop ik, want ik heb ze natuurlijk nog niet gelezen!) 🙂 Ik heb weer een aantal prachtige boeken gekocht via The Book Depository die deze week binnen kwamen en ik kan niet wachten om ze aan jullie te laten zien!

Gekocht
WhatsApp Image 2018-08-26 at 16.03.42Twee klassiekers en een prentenboek, het eerste wat ik jullie wil laten zien (saving the best for last!). Ik kocht het prentenboek De Vogels van Ted van Lieshout en Ludwig Volbeda. Ik had het jullie volgens mij al verteld, maar in september komt Aidan Chambers naar Nederland, en hij gaat een lezing geven over omgaan met prentenboeken. Hij doet dit aan de hand van dit prentenboek, dus het leek me wel zo handig het aan te schaffen voordat ik erheen ging. Het is een prentenboek waarvan ik vermoed dat kinderen het niet direct begrijpen, al zijn de illustraties wel prachtig. Ik ben benieuwd wat Chambers er mee gaat doen.
Dan nog twee klassiekers. Patrick Ness, mijn all-time favoriete auteur, komt binnenkort met een adaptatie van Moby Dick. En, shame on me, die heb ik nog nooit gelezen! Het boek van Ness moet ik natuurlijk wel gaan lezen en dus is het nu eindelijk tijd om kennis te maken met de witte walvis. Ten slotte, The Neverending Story. Ik heb deze film honderden keren gezien maar het boek nog nooit gelezen en ik vond nu dat het eindelijk tijd was, dus schafte ik het boek aan.

WhatsApp Image 2018-08-26 at 16.02.31Dan, de boeken waar ik het het meest nieuwsgierig naar ben, de boeken die ik kocht op The Book Depository. Ik kocht Heir of Fire van Sarah J. Maas, het volgende deel in de serie over Caelena. Het tweede deel eindigde super spannend en ik wil heel graag weten hoe het verder gaat. Nu kan ik deel drie gaan lezen!
Ik kan niet kiezen over welke van de volgende drie boeken ik meer enthousiast ben. Ik kocht Jinxed van Amy McCulloch, ook wel bekend als Amy Alward, auteur van The Potion Diaries (klik). Die vond ik heel tof, maar dit boek klinkt nog veel beter. Ik heb hem al genoemd in mijn post over new releases in augustus. Het is een verhaal over technologische dieren en het klinkt super cool.
Ook kocht ik Literally van Lucy Keating, die we kennen van Dreamology (klik), die ik echt super goed vond. Dit boek gaat over een boek. De hoofdpersoon realiseert zich dat ze een personage is, geschreven in een boek door Lucy Keating. Super meta, vinden jullie niet? Ik ben echt heel nieuwsgierig!
Ten slotte, The other Alice van Michelle Harrison. Ik ontdekte dit boek in de verhalenbundel Winter Magic waar een verhaal van Harrison in stond dat of gebaseerd was op dit verhaal, of zich in dezelfde wereld afspeelde. Ik weet de relatie niet precies meer, maar het verhaal was heel goed en toen ik het boek opzocht klonk deze ook heel tof. Nu kan ik hem eindelijk gaan lezen!

Geleend
WhatsApp Image 2018-08-26 at 16.04.42Ik heb ook wat boeken geleend bij de bibliotheek. Wat minder spannend om jullie te laten zien, maar hey. Ik ben nog steeds druk bezig met mijn ukelele (ik hou het al veel langer vol dan met mijn elektrische gitaar die na drie akkoorden (het vierde lukte niet) in de kast belandde) en het leek me leuk wat liedjes te leren.
Daarnaast staat ons hele huis vol met kartonnen dozen, omdat de katten het zo leuk vinden daarin te spelen. Ik kwam dit boek online tegen en het leek me wel tof om de dozen er iets mooier uit te laten zien. Hopelijk kan dit boek daarbij helpen!

Gekregen
WhatsApp Image 2018-08-26 at 16.03.05Ook deze boeken kwamen afgelopen week binnen. Dankjewel HarperCollins Holland voor deze recensie exemplaren! Zwartkunst van Claudia Gray is het derde en laatste deel in de Spellcaster serie en ik kan niet wachten om te lezen hoe het verder gaat met Nadia.
Kleine grote liefde van Katy Regan is meer literair, een verhaal over familie en het klinkt prachtig.

Zoveel boeken, zo weinig tijd! Ik weet echt niet wanneer ik dit allemaal moet gaan lezen, maar ik hoop er snel tijd voor te vinden!

Hebben jullie afgelopen week nog toffe boeken gekocht?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s