Home » Recensies: Boeken » Recensie: Catfulness

Recensie: Catfulness

36360146Auteur: A cat
Titel: Catfulness: A cat’s guide to achieving mindfulness
Genre: non-fictie
Taal: Engels
Jaar: 2017
ISBN: 9781786486325
Aantal pagina’s: 93
Gelezen: Maart 2018
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Human beings love to create problems for themselves. I observe this on a daily basis, as do all my feline friends. They never stop, and one of their favourite tasks is to find more tasks to do. They are always looking for something, as if the life they have isn’t enough. They say they’re looking for happiness – but do they know what happiness is?

We cats know the art of living. We eat when we’re hungry, sleep when we’re tired. Sitting for hours outside a mouse hole has taught us patience. Staring at an aquarium has brought us meditation. And we know how to please ourselves.

Catfulness is a seven-week mindfulness programme for human beings. If they can live their lives more like us, the world will be more serene. As Sigmund Freud said, ‘time spent with cats is never wasted.’

Recensie:
Tsja wat moet ik hier nu over zeggen. Ik was wat boeken aan het kopen op The Book Depository en toen kwam ik deze tegen en well, ik kon hem niet laten liggen (so to speak).

Het is een boekje over mindfulness geschreven vanuit een kat. Want katten hebben best een relaxed leventje. Een beetje eten, een beetje spelen en dan heel veel slapen. Wie zou nu niet zo’n leventje willen? (behalve het iedere dag hetzelfde eten en het niet kunnen lezen van boeken, lijkt het mij stiekem best fijn!). Maar wat ze niet doen, is zich zorgen maken. En daar kunnen we nog wat van leren.

Ik vond dit een leuk boekje met leuke inzichten. Ik neem het allemaal niet te serieus, maar ik vond het wel grappig en het boek biedt een aantal zaken waar je over na kunt denken.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s