Home » Recensies: Boeken » Recensie: Het geheim van het nachtegaalbos

Recensie: Het geheim van het nachtegaalbos

34449099Auteur: Lucy Strange
Titel: Het geheim van het nachtegaalbos
Genre: Jeugd, historische fictie
Taal: Nederlands
Jaar: 2017
ISBN: 9789025767228
Aantal pagina’s: 320
Gelezen: 320
♥♥♥♥

Omslagtekst:
1919. Na de dood van haar broertje verhuizen de twaalfjarige Henrietta en haar familie vanuit Londen naar een oud huis aan zee. Het gezin probeert de draad weer op te pakken, maar dat lukt niet erg. Henrietta begint op eigen houtje de omgeving te verkennen. In het bos achter het huis maakt ze kennis met Mot, een zonderlinge vrouw met wie ze een bijzondere band krijgt en die haar helpt haar familie te redden.

Recensie
Ik kwam dit boek tegen bij de bibliotheek en oh wat is de cover prachtig, vinden jullie ook niet? Het is een jeugdboek maar het trok me zo aan dat ik het toch wilde lezen. En who cares, jeugboeken zijn ook gewoon hartstikke leuk.

En dat was deze ook. Ik vond het een erg sterk verhaal. Het was fantasievol en je kon je gemakkelijk inleven in de hoofdpersoon. Je leest haar dromen, gedachten en haar frustraties over wat er allemaal misgaat. Het verhaal heeft namelijk ook een sterk thema, het is historische fictie en gaat over schimmige dokterspraktijken in de 20e eeuw. Vandaar dat het ook prima een boek is om te lezen als je ouder bent dan de beoogde doelgroep. Het verhaal maakt een erg duidelijk en sterk punt.

Het enige wat k minder goed vond, was de titel. De titel klinkt fantasievol en spannend, maar het is misleidend; het bos is namelijk helemaal niet zo belangrijk als de titel doet vermoeden.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s