Home » Recensies: Boeken » Recensie: Eliza and her monsters

Recensie: Eliza and her monsters

31931941Auteur: Francesca Zappia
Titel: Eliza and her monsters
Genre: YA contemporary
Taal: Engels
Jaar: 2017
ISBN: 9780062290137
Aantal pagina’s: 385
Gelezen: Maart 2018
♥♥

Omslagtekst:
Her story is a phenomenon. Her life is a disaster.

In the real world, Eliza Mirk is shy, weird, and friendless. Online, she’s LadyConstellation, the anonymous creator of the wildly popular webcomic Monstrous Sea. Eliza can’t imagine enjoying the real world as much as she loves the online one, and she has no desire to try.

Then Wallace Warland, Monstrous Sea’s biggest fanfiction writer, transfers to her school. Wallace thinks Eliza is just another fan, and as he draws her out of her shell, she begins to wonder if a life offline might be worthwhile.

But when Eliza’s secret is accidentally shared with the world, everything she’s built—her story, her relationship with Wallace, and even her sanity—begins to fall apart.

Recensie:
Ik kwam dit boek een tijd geleden tegen op Instagram. Iemand die ik volgde had er een foto van geplaatst. En ik werd best wel verliefd op de cover. De combinatie van foto en de getekende poppetjes vond ik heel tof en toen ik het boek ging opzoeken, vond ik het goed passen bij het verhaal dat zou worden verteld. Ik zette het op mijn wishlist en bestelde hem wat later op The Book Depository.

Ik kreeg een mooie hardcover binnen en niet veel later begon ik met lezen. Ik vond het boek wel leuk; het verhaal is prima met een hoofdpersoon met wie je je gemakkelijk kan identificeren. Ook was het vlot geschreven waardoor je heel snel door het boek heen ging.

Wat ik wel heel jammer vond was dat dit boek super veel lijkt op Fangirl van Rainbow Rowell (klik). Het was eigenlijk gewoon hetzelfde verhaal. En dat vind ik zonde. Waarom zou je een boek schrijven dat al geschreven is?
Daarbij komt dat ik Fangirl beter vond. Daar vond ik de hoofdpersoon sympathieker en zat het verhaal sterker in elkaar. Bij dit boek kon het me vaak niet echt schelen wat er gebeurde. Ik had er niet echt feeling mee. En daarbij komt nog dat ik de stukjes webcomic tussendoor niet echt begreep en me daardoor niet boeiden. Ze vertelden niet echt een eigen verhaal, maar waren meer losse fragmenten. Ook dat vond ik jammer.

Dus helaas, dit boek was geen succes voor mij. Helaas maar 2 sterren.

Advertentie

2 thoughts on “Recensie: Eliza and her monsters

  1. Mij lag het ook niet. Ik irriteerde me echt mateloos aan Elisa, en het verhaal sprak me ook niet aan. Ik weet niet meer hoeveel sterren ik het uiteindelijk heb gegeven, maar mijn recensie staat wel op mijn blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s