Home » Recensies: Boeken » Recensie: The sleeping prince

Recensie: The sleeping prince

26625494Auteur: Melinda Salisbury
Titel: The Sleeping Prince
Serie: The sin eater’s daughter #2
Genre: Young Adult fantasy
Taal: Engels
Jaar: 2016
ISBN: 9780545921275
Aantal pagina’s: 
336
Gelezen: Februari 2018
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Return to the darkly beautiful world of The Sin Eater’s Daughter with a sequel that will leave you awed, terrified . . . and desperate for more.

Ever since her brother Lief disappeared, Errin’s life has gone from bad to worse. Not only must she care for her sick mother, she has to scrape together rent money by selling illegal herbal cures. But none of that compares to the threat of the vengeful Sleeping Prince whom the Queen just awoke from his enchanted sleep.

When her village is evacuated as part of the war against the Sleeping Prince, Errin is left desperate and homeless. The only person she can turn to is the mysterious Silas, a young man who buys deadly poisons from Errin, but won’t reveal why he needs them. Silas promises to help her, but when he vanishes, Errin must journey across a kingdom on the brink of war to seek another way to save her mother and herself. But what she finds shatters everything she believed about her world, and with the Sleeping Prince drawing nearer, Errin must make a heartbreaking choice that could affect the whole kingdom.

Recensie
Lees hier ook de recensie van deel één: The sin eater’s daughter.

Het eerste deel van deze serie kwam ik tegen op het boekenfestijn en omdat de cover zo ontzettend pretty was, kon ik niet anders dan het meenemen. En het verhaal was zo sterk en spannend dat ik deel twee ook snel moest hebben. Dit deel heeft al net zo’n mooie cover en net zo’n goed verhaal.

Dit verhaal gaat niet over Twylla, de hoofdpersoon uit deel één, maar over Errin. Het betreft een geheel andere verhaallijn in dezelfde wereld, maar wel een ander deel uit de wereld dus je hebt niet gelijk door dat het om dezelfde setting gaat. Errin is de zus van Lief, een personage uit het eerste deel die we daar goed hadden leren kennen, in een behoorlijk spannend einde.

Ook dit verhaal vond ik erg leuk en was sprookjesachtig. Errin is een heel ander personage dan Twylla en zoals ik al zei is de setting ook anders, maar wel is ze een goed neergezet karakter in een geloofwaardige setting. Vanaf de eerste pagina leef je met haar mee.

Het verhaal is spannend en niet te moeilijk geschreven waardoor je als een speer de ene pagina na de andere omslaat. En dan wordt het een puzzel: langzaamaan vallen de stukjes op zijn plek en komt het verhaal samen met het verhaal uit het eerste deel. Er zitten verbindingen die je niet ziet aankomen en de personages zijn niet altijd wie je denkt dat ze zijn. Ze zijn zeker niet statisch, maar hebben positieve en negatieve kanten en komen over als echte mensen.

Ik weet niet waarom ik het derde deel nog niet in mijn kast heb staan, want nu ik deze recensie schrijf en reflecteer op dit verhaal, kan ik niet wachten om weer in deze wereld te duiken en erachter te komen hoe het verder gaat!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s