Home » Recensies: Boeken » Recensie: Crooked Kingdom

Recensie: Crooked Kingdom

22299763Auteur: Leigh Bardugo
Titel: Crooked Kingdom
Serie: Six of Crows #2
Genre: YA Fantasy
Taal: Engels
Jaar: 2016
ISBN: 9781627792134
Aantal pagina’s:
536
Gelezen: Februari 2018
♥♥♥

Omslagtekst:
When you can’t beat the odds, change the game.

Kaz Brekker and his crew have just pulled off a heist so daring even they didn’t think they’d survive. But instead of divvying up a fat reward, they’re right back to fighting for their lives. Double-crossed and badly weakened, the crew is low on resources, allies, and hope. As powerful forces from around the world descend on Ketterdam to root out the secrets of the dangerous drug known as jurda parem, old rivals and new enemies emerge to challenge Kaz’s cunning and test the team’s fragile loyalties. A war will be waged on the city’s dark and twisting streets―a battle for revenge and redemption that will decide the fate of the Grisha world.

Recensie
Lees hier ook mijn recensie van deel één: Six of Crows

Ik vond deel één erg origineel en spannend, met goed uitgewerkte personages en een toffe setting die gebaseerd was op Amsterdam. Toen ik het uit had, kon ik niet wachten om deel twee te lezen en het duurde dan ook niet lang tot ik deze in mijn bezit had. Six of Crows is uitgegeven in een prachtige hardcover met zwarte pagina’s. Crooked Kingdom heeft rode pagina’s, wat ik echt prachtig vind. Normaal gesproken koop ik liever paperbacks, maar deze duology moest ik gewoon in hardcover hebben!

De personages zijn nog steeds erg sterk in dit tweede en laatste deel. Ze zijn gewoon zo overtuigend dat je direct in het verhaal zit. Zeker als je niet te veel tijd tijd laat tussen de twee delen, zit je binnen een mum van tijd weer in Ketterdam.

Wat ik wel jammer vond, was dat het begin van het verhaal nogal voortkabbelde. Weten jullie nog wat ik vaker zeg over tweede delen? Dat is hier ook het geval. Het is vaak opvulling, een overgang naar een derde deel waarin eigenlijk niet zoveel gebeurt. En hier is dat raar, want het zijn maar twee delen. Het was dan ook helemaal niet nodig, behalve om het boek misschien even dik (of net wat dikker) te maken dan deel één, voor esthetische redenen. Anyway in de eerste helft van dit deel vond ik dat het het ene gevecht na het andere was en dat vind ik niet zo boeiend om te lezen. Natuurlijk zaten er ook veel gevechten in het eerste deel, maar daar waren ze functioneel en hier was dat naar mijn gevoel minder het geval. Soms wil je iets anders lezen dan het ene gevecht na het andere.
Gelukkig was dit niet het hele boek het geval. Het tweede deel was weer razend spannend en voor ik het wist sloeg ik pagina na pagina om, tot het boek uit was. En wat een fijne afsluiting van deze duology! Het einde was echt sterk, en afgerond en nu wil ik heel graag de trilogie gaan lezen, waarvan het eerste deel ook al in mijn kast staat…

Advertentie

One thought on “Recensie: Crooked Kingdom

  1. Pingback: Recensie: Shadow and Bone | Down the rabbit hole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s