Home » Recensies: Boeken » Recensie: De notenkraker

Recensie: De notenkraker

35893715Auteur: E.T.A. Hoffman
Titel: De notenkraker
Genre: Sprookjes
Taal: Nederlands
Jaar: 2017
ISBN: 9789463491020
Aantal pagina’s: 96
Gelezen: December 2017
♥♥♥♥♥

Omslagtekst:
‘Op dat moment zag Marie iets wat niemand nog was opgevallen. Helemaal achter op de tafel stond een eigenaardig mannetje, heel onopvallend, alsof hij geduldig op zijn beurt wachtte.’

Het is kerstavond. Fritz en Marie kunnen niet wachten om hun cadeautjes open te maken. Tussen alle geschenken vindt Marie een vreemd uitziende notenkraker. Nog vreemder: hij komt ’s nachts tot leven. Voordat ze het weet is Marie het middelpunt van een gevecht tussen de Muizenkoning en het andere speelgoed en wordt ze meegenomen naar een wereld van suikerkastelen, chocoladekoningen en echte liefde.

Het klassieke sprookje van De Notenkraker in een prachtig nieuw jasje met illustraties van Sanna Annukka!

Recensie:
Ik zag dit boek voorbij komen op instagram bij BlossomBooks en toen wist ik dat ik hem moest hebben. Wat een ontzettend mooi boek! De omslagfoto die ik hierboven heb geplaatst doet het eigenlijk geen recht. Het is een gebonden boek met een zachte kaft, met een prachtige illustratie in goud. Ook de binnenkant van dit boek heeft prachtige illustraties en het is echt een leuk cadeautje voor jezelf om in je boekenkast te zetten.

Het verhaal zelf kende ik eigenlijk nog niet. Ik meen me te herinneren dat we ooit de film Barbie en de notenkraker  hebben gekeken toen ik klein was, maar afgezien van de muziek kan ik me daar niet veel meer van herinneren. Wat vreemd is, want dit verhaal is zo prachtig. Het is dromerig en sprookjesachtig, helemaal perfect voor iemand die zo fan is van Alice als ik ben.

Het is eigenlijk een prachtig boek voor de winter en voor kerst, dus deze recensie komt wellicht een beetje laat, maar ik ben van mening dat je dit boek eigenlijk altijd wel kunt lezen. En dat zou ik ook zeker doen, want het is om van te snoepen!

Advertentie

One thought on “Recensie: De notenkraker

  1. Pingback: Filmrecensie: The Nutcracker and the Four Realms | Down the rabbit hole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s