Home » Recensies: Boeken » Recensie: En dan nog iets

Recensie: En dan nog iets

13377038Auteur: Paulien Cornelisse
Titel: En dan nog iets
Genre: Essays, non-fictie, taal
Taal: Nederlands
Jaar: 2012
ISBN: 9789025438036
Aantal pagina’s: 224
Gelezen: februari 2018
♥♥♥

Omslagtekst:
Wat is het verschil tussen leuk en leuk-leuk? Wat zijn de fijnere nuances van nazi-Duits en porno-Duits? Wat is nouveau kak? En dan nog iets is de opvolger van Taal is zeg maar echt mijn ding, waarvan meer dan 400.000 exemplaren zijn verkocht. Ook dit nieuwe boek staat weer vol met even onnuttige als amusante analyses van ons taalgebruik. Niet over hoe mensen met elkaar zouden moeten praten, maar over hoe ze dat per ongeluk doen.

Recensie:
Een hele tijd geleden las ik ‘taal is zegmaar echt mijn ding’ van Paulien Cornelisse en die vond ik best tof (zie hier mijn recensie). Dus toen ik eind vorig jaar de toffe aanbieding kreeg om met veel korting boeken van Atlas Contact te mogen kopen, en ik zag dat ze dit boek ook hadden uitgegeven, was de keuze snel gemaakt.

Ik geloof dat ik het eerste boekje in een middagje heb uitgelezen, maar over dit boek heb ik wat langer gedaan. Dat komt omdat ik het een perfect treinboek vond. Het boek bestaat, net als taal is zeg maar echt mijn ding, uit korte essays over taal en hoe mensen deze gebruiken. De stukjes variëren van een halve tot anderhalve pagina in lengte en zijn dus perfect voor korte periode van tijd: dus perfect voor in de trein!

Ook de teksten in deze bundel vond ik erg leuk en grappig en ik moest af en toe hardop lachen (tot ongenoegen van mijn mede-passagiers). Wel moet ik zeggen dat ik sommige stukjes wat outdated vond, maar goed hoe kan het ook anders, het is een boek over taal van 6 jaar geleden. En taal ontwikkelt zich zo snel! Hoewel ik dat wat jammer vond, moet ik zeggen dat ik het verder een leuke bundel vond!

Zie ook: De verwarde cavia

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s