Home » Recensies: Boeken » Recensie: Zwartkracht

Recensie: Zwartkracht

37970812Auteur: Claudia Gray
Titel: Zwartkracht
Originele titel: Steadfast
Serie: Spellcaster #2
Genre: 
Young adult fantasy
Taal: Nederlands
Jaar: 2018
ISBN: 9789402701128
Aantal pagina’s: 352
Gelezen: Juni 2018
♥♥♥

Ik wil uitgeverij HarperCollins Holland graag bedanken voor dit recensie exemplaar!

Omslagtekst:
Nadia en haar vrienden dachten dat ze het kwaad in Captive’s Sound hadden verslagen, maar niets is minder waar. Elizabeth, een klasgenoot die in werkelijkheid een tovenares is, is terug: mooier, machtiger en gevaarlijker. Bovendien manifesteert zich een nieuw en nog groter kwaad in hun woonplaats. Hoewel Nadia’s magische krachten zijn toegenomen, voelt ze zich nog steeds een groentje en is er niemand die haar hiermee kan helpen.

Ze moet alle zeilen bijzetten om haar vrienden te beschermen en voelt zich kwetsbaarder dan ooit voor de donkere verleiding…

Recensie:
Dit is alweer het tweede deel van de serie Spellcaster. Lees hier ook de recensie van deel één. Hoofdpersoon Nadia is een heks en heeft in deel een de kwaadaardige Elizabeth verslagen. Ofthans, dat dacht ze. Maar Elizabeth is terug en sterker dan ooit. Ditmaal worden het echt duidelijk wat haar plannen zijn, en die zijn niet al te best. Lukt het dit keer wel om haar te verslaan?

Het plot is voor een groot deel gelijk aan deel één. Elizabeth is evil en Nadia moet samen met vriendje/stavast Mateo en beste vriendin Verlaine proberen haar te verslaan. Toch is het verhaal niet saai. Keer op keer weet Claudia Gray de spanning op te bouwen waardoor je razendsnel door het boek heen gaat. Ook krijgen we in dit deel wat meer informatie over de achtergronden van onze hoofdpersonen. We krijgen minder inzicht in Elizabeth dan ik in eerste instantie had gehoopt, maar we leren wel meer over zowel Mateo’s als Verlaine’s vloek, en we krijgen een kijkje in het leven van Nadia’s moeder en de reden waarom ze weg ging.

Ik vond dit verhaal spannend en een goede aansluiting op het eerste deel. Het is fijn geschreven, niet heel moeilijk en je gaat er erg snel doorheen. Wel moet ik ook bij dit deel zeggen dat het hele verhaal niet super origineel of sprankelend is en dat dat ook geldt voor de personages. In de Firebird serie, die van dezelfde auteur is, weet Claudia Gray telkens originele settingen en kleurrijke personages neer te zetten, maar hier is het allemaal wat vlakker. Desalniettemin is het wel een tof boek om te lezen, als je even je hoofd wil leegmaken en wil relaxen.

Gerelateerd: Recensie Firebird deel één: A thousand pieces of you

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s