Home » Recensies: Boeken » Recensie: The wild things

Recensie: The wild things

6387925Auteur: Dave Eggers
Titel: The wild things
Genre:  YA fantasy, adaptatie van een prentenboek
Taal: Engels
Jaar: 2009
ISBN: 9781934781616
Aantal bladzijden:
 288
Gelezen: Februari 2017
♥♥♥

Omslagtekst:
The Wild Things — based very loosely on the storybook by Maurice Sendak and the screenplay cowritten with Spike Jonze — is about the confusions of a boy, Max, making his way in a world he can’t control.

Recensie
Dit is wederom een boek dat ik voor mijn master jeugdliteratuur heb gelezen. Eerst lazen we het prentenboek van Maurice Sendak waar dit boek op is gebaseerd, Where the wild things are, vervolgens dit boek om te vergelijken en ten slotte hebben we ook de film nog gekeken.

Ik moet zeggen dat ik het originele prentenboek een stuk leuker vond. Dit boek was oké en het leest wel vlot maar het boeide me allemaal niet zo veel. Uiteraard waren er wel wat dingen toegevoegd (want er is veel meer ruimte in dit boek dan in het prentenboek) maar ik vond het allemaal niet zo veel toevoegen. Dit is geen spannend verhaal en daarbij komt nog dat Max, de hoofdpersoon, echt een heel irritant kind is in dit boek. Dat was hij in het prentenboek ook al, maar daar gaat hij vrij snel naar het eiland toe waar alles beter wordt. Hier zit er nog een heel stuk voordat hij vertrekt.
Zo is hij de hele tijd zijn ouders en zus aan het pesten. Op een gegeven moment gaat hij sneeuwballen naar zijn zus en haar vrienden gooien. Wanneer ze hem terug pakken, begint hij te huilen en wordt hij zo boos dat hij emmers vol met water in haar slaapkamer gooit. Dat soort toevoegingen zitten in het boek, maar het hoeft van mij allemaal niet zo. Ik vond het allemaal niet zo spannend.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s