Home » Recensies: Boeken » Recensie: De slang van Havilah

Recensie: De slang van Havilah

35162393Auteur: Jeroen van Unen
Titel: De slang van Havilah
Serie: De nachtuilen #2
Genre: Fantasy
Taal: Nederlands
Jaar: 2017
ISBN: 9789024573479
Aantal pagina’s: 384
Gelezen: Augustus 2017
♥♥

Omslagtekst:
De slang van Havilah is het onweerstaanbare vervolg op De Nachtuilen, het debuut van Jeroen van Unen dat de shortlist van de Harland Awards Romanprijs 2016 bereikte. Na zijn ontmoeting met Anca Muraei weet Tobias eindelijk met welk geheim zijn ouders hebben rondgelopen. Vastberaden, en met Anca’s onheilspellende profetie in zijn achterhoofd, verlaat hij samen met zijn vrienden, de Nachtuilen, de Denari-eilanden. Hun missie: Anca’s geliefde Ivor bevrijden. Maar daarvoor moeten ze eerst de sleutel van zijn gevangenis zien te vinden. Algauw wordt duidelijk dat vijanden Bash en Malic nog lang niet klaar zijn met de Nachtuilen. In het nauw gedreven door Bash staat Tobias opnieuw voor een keuze die hem aan het twijfelen brengt…

Recensie
Deel één van deze serie, De nachtuilen, vond ik best tof. De personages waren origineel, de setting was tof en hoewel sommige dingen in de plot wat standaard waren, was het wel een leuk boek om te lezen. Dit jaar op Castlefest kocht ik deel twee, die dit jaar uitgekomen is.

Ik vond dit boek een stuk minder sterk. Natuurlijk, de wereld was er nog en de personages, en die vond ik nog steeds erg interessant, maar het is wel echt duidelijk te merken dat dit een tussendeel is. Vaak merk je dat bij series. Dat het een sterk eerste deel heeft, en een sterk einde, maar dat het verhaal moeite heeft om van a naar b te komen, het resultaat is dan wat ik een ‘tussendeel’ noem, een deel waarin eigenlijk niet veel gebeurd, behalve het ene ding wat moet gebeuren om deel drie te kunnen starten.

Dat was hier ook het geval. Ik had het gevoel dat er vrij weinig gebeurde, er was geen actie, alleen monoloog. Daardoor kon ik lastig in het verhaal komen en raakte het me ook niet echt wat er gebeurde.

Het einde van dit boek was dan wel weer heel spannend. Ik vloog echt door de laatste 100 pagina’s heen. Het einde legde veel uit en is erg verrassend. Ook de nieuwe locatie zag ik niet aankomen. Het belooft veel goeds voor het derde deel, die ik zeker ook nog ga lezen. Deze was alleen jammer genoeg wat minder.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s