Home » Recensies: Boeken » Recensie: Dertig dagen

Recensie: Dertig dagen

24963522Auteur: Annelies Verbeke
Titel: Dertig dagen
Genre: Nederlandse literatuur, realisme
Taal: Nederlands
Jaar: 2015
ISBN: 9789044533545
Aantal pagina’s: 301
Gelezen: Januari 2018
♥♥♥

Omslagtekst:
Alphonse is met zijn geliefde Kat verhuisd naar de Vlaamse Westhoek. Ver weg van het drukke Brussel en het wisselvallige muzikantenbestaan is hij gelukkig met zijn eenmansklusjesbedrijf. Zijn klanten zijn lovend over zijn werk, en nog meer onder de indruk van hemzelf. Ze stellen zich open voor hem en hebben behoefte aan zijn adviezen. Maar Alphonse wil geen Jezus zijn, geen goeroe worden. Hij helpt omdat hij dat kan.

Recensie:
Dit was een van de boeken die ik had uitgekozen om te lezen toen ik bij De Geus stage liep. Iedereen was helemaal lovend over dit boek en het heeft ook verschillende prijzen gewonnen, dus dat maakte me wel nieuwsgierig.

Wat ik interessant vond aan dit boek, was dat het tijdsverloop slechts 30 dagen betreft. Vandaar ook de titel. Het leuke is dat de hoofdstuknummers ook aflopen, in plaats van oplopen. Het eerste hoofdstuk is ’30’, het tweede ’29’ enzovoorts. Het boek heeft dan ook 30 hoofdstukken en ieder hoofdstuk is een dag.

Ik vond de personages erg interessant. Alphonse krijgt ieders levensverhaal te horen en hij probeert zo goed mogelijk te helpen, gewoon omdat hij dat kan. Je krijgt een inzicht in hoe mensen denken en je ziet waarom ze doen wat ze doen. Je kan echt in hun hoofden kijken en dat maakt het een leuk verhaal. Verder heeft het boek niet echt een duidelijk plot. Het is meer een kijkje in iemands leven, een periode van 30 dagen uit het leven van Alphonse. Er is geen duidelijke trigger wanneer het verhaal begint en het bouwt ook niet echt naar iets toe.

Het is wel een boek dat fijn geschreven is en fijn leest. Je leest het dan ook zo uit.

Ik heb dit boek beoordeeld met drie sterren.Het is goed geschreven en geeft een interessant kijkje in het leven van Alphonse, maar het heeft geen duidelijke plot, zoals de meeste Nederlandstalige literatuur. Het is mooi geschreven en dat is hier denk ik het belangrijkse.

Advertentie

3 thoughts on “Recensie: Dertig dagen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s