Home » Showcases » Showcase Sunday

Showcase Sunday

ShowcaseHoi allemaal! Het is even geleden dat ik een blogje heb getikt. Zoals ik eerder al aangaf, heb ik het momenteel super druk met verhuizen en werk en heb ik niet echt tijd of energie om aan andere dingen te denken. Inmiddels zijn we bijna klaar. Er staan nog maar een paar dozen en hoewel het best wel een rommeltje is, begin het er wel echt uit te zien als een thuis, en dat is zo fijn! Vandaag hadden we even een dagje rust. Niet te veel doen aan het huisje, maar gewoon lekker samen zijn. En daarom neem ik nu ook eventjes de tijd voor jullie om een showcase te typen. Ik zag tot mijn schrik dat de laatste ergens eind april was! Oef! Tijd voor een nieuwe, vinden jullie niet? Voor de rest van de week zal ik wat recensies inplannen die er nog staan en ik hoop ergens volgende week tijd te hebben om wat nieuwe recensies te schrijven. Maar nu eerst: boeken!

GekochtDSC04051Ik zou het bijna vergeten, maar ik ben ook nog naar Venetië geweest de afgelopen maand. Dat was echt twee weken (of misschien zelfs maar een week) voor we bij dit huisje gingen kijken. In ieder geval, in die week kwam ook A court of Frost and Starlight uit en die kwam precies binnen op de dag dat we weg gingen. Dus die mocht mee! Ik moet zeggen dat ik het een leuk verhaal vond, maar minder spannend dan de trilogie. In Venetië zelf kocht ik een prentenboek (zonder tekst) met prachtige illustraties van het stadje. Een tof souvenir!

DSC04052Op mijn werk koop ik boeken in voor de bibliotheek op school. Ik was laatst bezig met een lijstje te maken met zomertips voor YA en toen kwam ik zo veel leuke titels tegen, die ik eigenlijk ook gewoon zelf wilde hebben! Zo vond ik deze toffe bundel met korte zomer romances, getiteld Summer days and summer nights, samengesteld door Stephanie Perkins, met verhalen van onder andere Leigh bardugo, Francesca Lia Block, Cassandra Clare en Veronica Roth. Ik kan niet wachten om deze te gaan lezen, al denk ik dat dit ook wel een tof boek is voor op vakantie!
Daarnaast kwam ik een boek tegen van Sarah Mlynowski, met de titel ‘I see London, I see France’. Het klonk als een heerlijk zomerboek, maar ik vond hem een beetje te prijzig om te kopen terwijl de uitgaven voor meubels en vloeren me om de oren vlogen. Maar Sarah Mlynowski was mijn lievelingsauteur toen ik een tiener was. Haar ‘beha’s en bezemstelen’ heb ik verslonden en ik vroeg me af of ze nog meer geschreven had. Ik stuitte op een serie ‘whatever after’ over sprookjes. Het zijn eigenlijk jeugdboeken, maar dat maakt me niet zoveel uit. Ze waren spotgoedkoop op The Book Depository, en dus heb ik deel een maar gewoon besteld: Whatever After: Fairest of all. Ik ben erg nieuwsgierig! Kenden jullie deze serie of auteur al?

DSC04050En dan nog wat non-fictie. Ik kreeg laatst een mail van mijn docente van mijn masteropleiding dat Aidan Chambers daar een lezing/workshop gaat geven, en wij waren uitgenodigd. Het leek me heel tof, dus ik heb me meteen aangemeld. Ik vind het dan alleen wel fijn om goed voorbereid te zijn, dus kocht ik een bundel met daarin de teksten ‘Tell me: the reading environment en Children, reading & talk: how adults help Children enjoy books
Ook leende ik ‘Open Boek‘ van Jos Walta, wat hier ook over gaat, waarbij de ideeën van Chambers zijn verwerkt. Alles voor een goede voorbereiding! (Zie, ik ben het studentenleven nog niet helemaal kwijt geraakt 😉 )

Gekregen
DSC04049Daarnaast heb ik de afgelopen weken ook wat boeken mogen ontvangen. Zo kreeg ik Het huis van de verzamelaar van Jess Kidd binnen om te recenseren. Dit boek is erg goed, het gaat om een man met verzamelwoede en de hoofdpersoon is ingehuurd om zijn huis te ontdoen van troep. Ondertussen onderzoekt ze de dood van zijn vrouw, en vraagt ze zich af of hij daar niet wat mee te maken zou kunnen hebben. Ik vond het boek erg spannend, en ik zal binnenkort een recensie hierover schrijven.
Ook Zwartkracht is een boek dat ik van HarperCollins Holland heb mogen ontvangen voor een recensie. Het is het tweede deel van de serie Spellcaster, waarvan Zwartspreuk het eerste deel is (klik). Ik ben momenteel halverwege en tot nu toe bevalt hij goed!
Ten slotte zijn het momenteel de spannende boeken weken en daarom ontving ik het ‘spannende boekenweekgeschenk’ (noem je dat zo?), namelijk Barst van Boris O. Dittrich.

Dat waren alle boeken die ik jullie nu wilde laten zien. En nu ga ik lekker op de bank zitten om verder te lezen. Kenden jullie deze boeken al? En hebben jullie nog leuke boeken gekocht de afgelopen tijd? Let me know!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s