Home » Recensies: Boeken » Recensie: The tent

Recensie: The tent

17646

Auteur: Margaret Atwood
Titel: The tent
Genre: Korte verhalen, literair, fictie
Taal: Engels
Jaar: 2006
ISBN: 9780385516686
Aantal pagina’s: 159
Gelezen: September 2017
♥♥♥♥

Omslagtekst:
One of the world’s most celebrated authors, Margaret Atwood has penned a collection of smart and entertaining fictional essays, in the genre of her popular books Good Bones and Murder in the Dark, punctuated with wonderful illustrations by the author. Chilling and witty, prescient and personal, delectable and tart, these highly imaginative, vintage Atwoodian mini-fictions speak on a broad range of subjects, reflecting the times we live in with deadly accuracy and knife-edge precision.

In pieces ranging in length from a mere paragraph to several pages, Atwood gives a sly pep talk to the ambitious young; writes about the disconcerting experience of looking at old photos of ourselves; gives us Horatio’s real views on Hamlet; and examines the boons and banes of orphanhood. Bring Back Mom: An Invocation; explores what life was really like for the “perfect” homemakers of days gone by, and in The Animals Reject Their Names she runs history backward, with surprising results.

Chilling and witty, prescient and personal, delectable and tart, The Tent is vintage Atwood, enhanced by the author’s delightful drawings.

Omslagtekst
Ik ben best wel fan van Atwood. Eerder las ik The handmaid’s tale (klik) en The heart goes least (klik) en die waren ontzettend sterk. Atwood is een kei in het neerzetten van een dystopische wereld waar je rillingen van krijgt. Een tijdje terug kwamen we dit boekje van haar tegen bij boekenfestijn, een bundel met korte verhalen. Over het algemeen hou ik meer van boeken dan van korte verhalen, maar ik wilde zien of Atwood hier ook zo goed in is. En dat is ze zeker.

De verhalen zijn kort, twee à drie pagina’s per verhaal, maar ook hierin weet ze keer op keer een herkenbaar of juist beklemmend gevoel op te roepen. In weinig woorden weet ze de lezer te raken, maar vooral ook ervoor te zorgen dat de lezer nadenkt over wat hij net gelezen heeft, net als in haar boeken.

Dit zijn geen simpele verhaaltjes voor het slapengaan, maar kleine, literaire kunstwerkjes die je bijblijven.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s