Home » Recensies: Boeken » Recensie: De Kids of Appetite

Recensie: De Kids of Appetite

33979067Auteur: David Arnold
Titel: De kids of appetite
Genre: YA contemporary
Taal: Nederlands
Jaar: 2016
ISBN: 9799020678932
Aantal pagina’s: 328
Gelezen: December 2017
♥♥♥

Omslagtekst:
Bruno Victor Benucci III en Madeline Falco hebben een verhaal te vertellen. Het begint met de dood van Vics vader en eindigt met een moord. De politie van Hackensack wil heel graag horen wat er allemaal is gebeurd. Maar dit verhaal is niet zomaar verteld.Dit is een verhaal over:
1. Een urn met uitstrooi-instructies
2. De gedenkwaardige natuur van de Palisades in de winter
3. Een slapende onderzeeër
4. Twee liedjes over bloemen
5. Cool zijn op een ouderwetse manier
6. Zonsondergangen & ijsjes & boomgaarden & kerkhoven
7. Gelijktijdige totale tegenstrijdigheden
8. Ternauwernood ontsnappen uit een door oorlog verscheurd land
9. Een verhalenverzamelaar
10. Een verlaten kas als hoofdkwartier
11. Hoe je naar iemand luistert die niet praat
12. Verliefd worden op een schilderij
13. Verliefd worden op een liedje
14. Verliefd worden

Vic mist zijn vader, die twee jaar geleden is overleden. Als de stomme nieuwe vriend van Vics moeder haar een aanzoek doet, raakt Vic in paniek en rent hij weg van huis. Zijn vaders urn en zijn eigen verdriet zijn de enige dingen die hij meeneemt de winterse nacht in.

Op straat komt Vic Mad tegen, die hem meeneemt naar een slaapplaats. Daar ontmoet hij Coco, een elfjarige die vloekt als een bootwerker en rapt als een gangster, en Zuz, die helemaal niet praat. Baz, de onofficiële leider van deze groep stelt Vic maar twee vragen. Als Vic deze goed beantwoordt, zullen De Kids of Appetite hem helpen om de laatste wensen van zijn vader te vervullen.


Recensie:
Ik kwam dit boek tegen bij een garage sale van Blossom Books. Eerder las ik van David Arnold al Mosquitoland voor de Bored to death bookclub en deze vond ik best wel leuk (klik). Het boek was afgeprijsd en ik kon het dan ook niet laten liggen.

Ik vond het een erg leuk verhaal. Als lezer zit je er gelijk in wanneer je begint met het lezen. Het is niet moeilijk geschreven en het leest gemakkelijk weg. Je hebt dit boek zo in een middagje uit.

Het boek heeft een sterk onderwerp waar je meteen in meegaat en waardoor je nieuwsgierig wordt naar wat er eigenlijk is gebeurd. Dat komt ook door de manier waarop het verhaal wordt opgebouwd, met wisselende perspectieven uit het verleden en tussendoor stukken uit het nu waardoor je je realiseert dat er iets ernstigs is gebeurd. Wat dat is, weet je niet precies; daar kom je gaandeweg pas achter.

De personages vond ik erg sterk uitgewerkt en interessant. Ze waren geloofwaardig en dragen het verhaal verder.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s